Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ικανοποίηση για το 1-1 με τη Ντιναμό, «έδειξε» μεταγραφή ο Μίτσελ πριν το ταξίδι στις ΗΠΑ…

Σαφής βελτίωση για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο φιλικό της σεζόν, στο ισόπαλο 1-1 με την Ντιναμό Κιέβου στο Σβατς. Απέναντι στην πανέτοιμη για επίσημες υποχρεώσεις ουκρανική ομάδα, οι ερυθρόλευκοι έδειξαν καλά στοιχεία σε επίπεδο τακτικής, με τον Μίτσελ να δηλώνει ικανοποιημένος από την πρόοδο της ομάδας.

thumbnail Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να παίξει γρήγορα σε διαστήματα του ματς, ενώ πολύ θετικός ήταν στο ντεμπούτο του ο Παϊτίμ Κασάμι. Από σέντρα του Ελβετού (σε φάουλ και κομπίνα με τον Ντοσεβί) σημειώθηκε το γκολ του Ολυμπιακού, με σκόρερ τον Τάσο Αυλωνίτη στο 41′. Με προβολή ο Έλληνας στόπερ έβαλε το παρθενικό γκολ του Ολυμπιακού στη σεζόν.

Οι ερυθρόλευκοι φυσιολογικά είχαν κάποια κενά διαστήματα στο παιχνίδι κι εκεί η Ντιναμό είχε ευκαιρίες (με Μπελχαντά, Μποκανί, Γιαρμολένκο στο α μέρος, δοκάρι στις αρχές του δεύτερου) αλλά και πέτυχε την ισοφάριση στο 54 με κεφαλιά του Μποκανί.

Η καλή κατάσταση του Ρομπέρτο, η άνοδος του Κολοβού, η χρησιμοποίηση του Σιόβα σε θέση αμυντικού χαφ και το πείσμα του Παπάζογλου που είχε σούπερ ευκαιρία προς το τέλος του αγώνα να δώσει τη νίκη στην ομάδα του ήταν κάποια από τα θετικά στοιχεία των ερυθρόλευκων σε ατομικό επίπεδο.

Ο Μίτσελ έβαλε 22 παίκτες, από μία ενδεκάδα σε κάθε ημίχρονο, δίχως να χρησιμοποιήσει τον τραυματία Τσόρι αλλά και τους Βλαχοδήμο, Κατάι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο (69 Χουτεσιώτης), Ελαμπντελαουί (46 Σαλίνο), Λυκογιάννης (46 Μπονγκ), Αυλωνίτης (46 Αμπιντάλ), Παπαδόπουλος (46 Βούρος), Σιόβας (46 Μπουχαλάκης), Κασάμι (46 Γιαταμπαρέ), Φουστέρ (46 Κολοβός), Ντοσεβί (46 Γκαζαριάν), Βέργος (46 Σαβιόλα), Διαμαντάκος (46 Παπάζογλου).

 

«Έδειξε» μεταγραφή ο Μίτσελ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μετά το τέλος του φιλικού ρωτήθηκε αν θα υπάρχει κάποιος νέος παίκτης στην αποστολή για το τουρνουά των ΗΠΑ και απάντησε «πιστεύω πως ναι», αποφεύγοντας να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Μίτσελ είπε ότι θα συζητήσει με τη διοίκηση για τον αριθμό των παικτών που θα συνεχίσουν στην προετοιμασία και θα πάνε στις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για έναν αριθμό 26-27 ποδοσφαιριστών.

thumbnail (1)Σε ερώτηση για τον Κασάμι, ο Μίτσελ σχολίασε: «Θα προσφέρει πολλά, είναι παίκτης με πολύ καλά στοιχεία».

Για τη χρησιμοποίηση του Σιόβα ως αμυντικού χαφ: «Ό,τι δουλεύουμε στην προετοιμασία είναι για να το ετοιμάσουμε για τη σεζόν. Ο Σιόβας είναι πολυεργαλείο, μπορεί να παίξει και αμυντικό χαφ. Θέλουμε να υπάρχει ανταγωνισμός σε όλες τις θέσεις».

Αναφορικά με το φιλικό ο Ισπανός παρατήρησε: «Είμαστε ικανοποιημένοι, έχει γίνει καλή δουλειά στην προετοιμασία ενώ σήμερα πήγαμε καλά απέναντι σε μια έτοιμη ομάδα. Στο β” μέρος πιέσαμε καλά, είχαμε κατοχή και γενικά είμαι ευχαριστημένος. Όταν θα έχουμε καλύτερη φυσική κατάσταση θα πάμε ακόμα καλύτερα»…

By