Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ικανοποίηση του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του Οικογενειακού Δικαίου

«Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την ικανοποίησή του για την σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του Οικογενειακού Δικαίου»

pasok622_201113

Την ευχαρίστηση του για την επικείμενη αλλαγή του οικογενειακού δικαίου με την επέκταση του του Συμφώνου Συμβίωσης και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια εκφράζει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του. 

«Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την ικανοποίησή του για την σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του Οικογενειακού Δικαίου στη χώρα μας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Τομέας Γυναικών και ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ εδώ και πολύ καιρό πρωτοστατούν καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου να προωθηθούν νομοθετικά, νέες προοδευτικές ρυθμίσεις στις οικογενειακές σχέσεις και την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού.

Από τη θέση ευθύνης μέσα στην Κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ μεριμνά διαρκώς για την προώθηση κάθε πρωτοβουλίας που οδηγεί σε σαφείς και ξεκάθαρες προοδευτικές αλλαγές με κοινωνική ευαισθησία.

Η σχεδιαζόμενη αναμόρφωση περιλαμβάνει πολύ σημαντικές και θετικές παρεμβάσεις σε μια σειρά ζητημάτων αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος:

  • Η εισαγωγή του Οικογενειακού Δικαστηρίου με υποχρεωτική οικογενειακή διαμεσολάβηση και επιστημονική υποστήριξη
  • Η καθιέρωση της κοινής επιμέλειας τέκνων
  • Η διευκόλυνση της υιοθεσίας και
  • Η επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια συνιστούν ένα μίγμα προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που φέρνουν την Ελλάδα στο προσκήνιο των διεθνών εξελίξεων

Με τις ρυθμίσεις αυτές ολοκληρώνεται η πρώτη, ιστορική μεταρρύθμιση του 1983, με την οποία η τότε Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δημιούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα συνθήκες πραγματικής ισότητας και δικαιοσύνης στις οικογενειακές σχέσεις. Η σχεδιαζόμενη νομοθετική παρέμβαση στη ρύθμιση των οικογενειακών και των διαπροσωπικών σχέσεων, συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της ανθρώπινης συμβίωσης και της κοινωνικής συνοχής». 

By