Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ικανοποιημένος ο Σταϊκούρας για την πορεία των εσόδων από τον ΦΠΑ

Αναφέρει ότι  ο ΦΠΑ  κατηγοριών και εστίασης υπερβαίνει το στόχο κατά 3,6% ή 257 εκατομμύρια ευρώ

Statement of Christos Staikouras / Δηλώσεις Χρήστος ΣταικούραςΒΟΥΛΗ

Την ικανοποίησή του για την πορεία των εσόδων από τον ΦΠΑ εμφανίστηκε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, αναφέροντας ότι ο ΦΠΑ κατηγοριών και εστίασης υπερβαίνει το στόχο κατά 3,6% ή 257 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό θετικά είναι τα στοιχεία και για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το πρώτο 20ήμερο του Σεπτεμβρίου, καθώς –όπως είπε- τα γενικά έσοδα είναι αυξημένα κατά 14%, ενώ τα φορολογικά έσοδα κατά 15%. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων και στην ικανοποιητική είσπραξη της δεύτερης δόσης του ειδικού τέλους.

Μιλώντας σε επερώτηση ανεξάρτητων βουλευτών, ο Χρ. Σταϊκούρας είπε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα εκτιμάται πως θα φθάσει ή θα ξεπεράσει στο τέλος του έτους τα 320 δις ευρώ, ενώ σε ότι αφορά στις επιστροφές φόρων έφθασαν τα 201 εκατ. πρώτο 20ήμερο του μήνα, σημειώνοντας αύξηση 114%. Τα καθαρά έσοδα είναι 5% υψηλότερα από πέρυσι.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα για τον Σεπτέμβριο, ο δρόμος ειναι δύσκολος και μακρύς και η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί μεθοδικά, μειώνοντας τους κινδύνους εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ώστε οι τεράστιες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας να πιάσουν τόπο», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.-

(Visited 1 times, 1 visits today)
By