Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ινδία: Υπέκυψε η τετράχρονη – θύμα βιασμού

Το τετράχονο κοριτσάκι που είχε πέσει θύμα βιασμού στην Ινδία πέθανε από ανακοπή το βράδυ της Δευτέρας.

india 02Το τετράχονο κοριτσάκι που είχε πέσει θύμα βιασμού στην Ινδία,  σε χωριό του κρατιδίου Μάντια Πραντές, και το οποίο βρισκόταν σε κώμα σε νοσοκομείο της πόλης Ναγκπούρ, πέθανε από ανακοπή το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ινδικής εφημερίδας The Times of India.

Κατά τη νοσηλεία του κοριτσιού στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν είχαν πραγματοποιηθεί συγκεντρώσεις συμπαράστασης και διαμαρτυρίας κατά της αστυνομίας, των αρχών και των βιαστών.

Είχε υποστεί σοβαρά τραύματα στον εγκέφαλο και η ζωή του υποστηριζόταν μηχανικά τις τελευταίες 10 ημέρες. Οι γονείς της είχαν καταγγείλει την εξαφάνιση στην αστυνομία από τις 15 Απριλίου και  λίγες μέρες μετά οι αστυνομικές αρχές την βρήκαν ημιλιπόθυμη και γεμάτη μώλωπες σε γειτονικό σπίτι.

Σημειώνεται πως πληροφορίες του Al Jazeera ανέφεραν πως ο πατέρας είχε καταγγείλει πως η αστυνομία του είχε προσφέρει 2.000 ρούπια (37 δολάρια) για «να κρατήσει το στόμα του κλειστό». «Ήταν πρόθυμοι να καταχωρίσουν την καταγγελία για την εξαφάνιση της κόρης μας όταν ήρθαμε για πρώτη φορά στο τμήμα. Ωστόσο στη συνέχεια η αστυνομία μας ζήτησε να είμαστε ικανοποιημένοι με το γεγονός πως τουλάχιστον την βρήκαν ζωντανοί».

By