Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

ΙΟΒΕ: Σημάδια σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας

Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το τρέχον έτος θα διαμορφωθεί λίγο πάνω από το 4%

ellada

Βελτιωμένες εκτιμήσεις τόσο για την υποχώρηση της ύφεσης όσο και για την ανεργία, διατυπώνει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) στην τελευταία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία που παρουσίασε σήμερα.

Ειδικότερα, το ΙΟΒΕ εκτιμά ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το τρέχον έτος θα διαμορφωθεί λίγο πάνω από το 4%, στην περιοχή του 4,1- 4,2%.

Στη συνέχεια, με βάση τις πιο πρόσφατες αναθεωρήσεις και προβολές, το πιθανότερο είναι ότι η ύφεση περίπου θα μηδενισθεί στο 2014. Όμως υπάρχουν σημαντικές αβεβαιότητες και εκκρεμότητες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν είτε σε ασθενέστερη ή υπό προϋποθέσεις σε καλύτερη πορεία από αυτήν, αναφέρει το ΙΟΒΕ.

Επίσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ, η ανακοπή της ανόδου της ανεργίας στο δεύτερο τρίμηνο και κατά πάσα πιθανότητα στους καλοκαιρινούς μήνες, έως και τον Σεπτέμβριο, οδηγεί το ΙΟΒΕ σε εκτίμηση για μέση ανεργία φέτος της τάξης του 27,5%, από 24,2% το 2012. Βελτιώνεται δηλαδή η προηγούμενη εκτίμηση για το επίπεδο της ανεργίας (28,3%).

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση του ΙΟΒΕ, η ελληνική οικονομία βρίσκεται πολύ κοντά σε σημείο σταθεροποίησης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By