Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιράκ: Έσπασε η πολιορκία της Αμερλί από τους τζιχαντιστές

Ιρακινές δυνάμεις νίκησαν τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους στα ανατολικά της πόλης

irak kourdoi

ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, με τη στήριξη χιλιάδων σιιτών πολιτοφυλάκων, έσπασαν τη δίμηνη πολιορκία της πόλης Αμερλί από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και εισήλθαν στην πόλη του βορείου Ιράκ, πετυχαίνοντας μια σημαντική νίκη στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών, δήλωσαν Ιρακινοί αξιωματούχοι.

Ο δήμαρχος του Αμερλί και αξιωματικοί του στρατού είπαν ότι στρατεύματα, με τη στήριξη των πολιτοφυλάκων, νίκησαν τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους στα ανατολικά της πόλης. Οι μάχες συνεχίζονται στα βόρειο της Αμερλί.

Η προέλαση των ιρακινών δυνάμεων έγινε μετά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύκτας ο αμερικανικός στρατός εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους κοντά στην πόλη και τη ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους κατοίκους του Αμερλί. Φορτία με βοήθεια έριξαν βρετανικά, γαλλικά και αυστραλιανά αεροσκάφη.

«Βλέπω τα άρματα μάχης του ιρακινού στρατού να περιπολούν τους δρόμους του Αμερλί τώρα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ξεφορτωθήκαμε τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους που απειλούσαν να μας σφαγιάσουν» δήλωσε ο Άμιρ Ίσμαελ, ένας κάτοικος του Αμερλί, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο Ρόιτερς.

By