Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιράκ: Δεν βγήκαν εφημερίδες σήμερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον φόνο δημοσιογράφου

Οι εφημερίδες αποφάσισαν να αναστείλουν για μια ημέρα την κυκλοφορία τους απαντώντας σε σχετική έκκληση του Συνδικάτου Ιρακινών Δημοσιογράφων, το οποίο καταδίκασε ως «έγκλημα μίσους» τον χθεσινό φόνο του Μοχάμεντ Μπεντάουι

Pakistani-journalistsA

Δεκάδες ιρακινές εφημερίδες δεν κυκλοφόρησαν σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φόνο ενός εξέχοντος δημοσιογράφου του ραδιοφώνου από ένα προεδρικό φρουρό. Οι εφημερίδες αποφάσισαν να αναστείλουν για μια ημέρα την κυκλοφορία τους απαντώντας σε σχετική έκκληση του Συνδικάτου Ιρακινών Δημοσιογράφων, το οποίο καταδίκασε ως «έγκλημα μίσους» τον χθεσινό φόνο του Μοχάμεντ Μπεντάουι.

Ο Μπεντάουι, διευθυντής του γραφείου του ραδιοσταθμού Free Iraq Radio στη Βαγδάτη και πανεπιστημιακός μελετητής των μέσων ενημέρωσης, πυροβολήθηκε στην πρωτεύουσα έπειτα από λογομαχία σε φυλάκιο ελέγχου κοντά στην προεδρική κατοικία, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το γραφείο του προέδρου Τζαλάλ Ταλαμπανί, ο οποίος νοσηλεύεται από το Δεκέμβριο του 2012 στη Γερμανία για εγκεφαλικό, χαρακτήρισε το επεισόδιο «εγκληματική πράξη». Ο πρωθυπουργός Νούρι αλ-Μάλικι μετέβη χθες στον τόπο του εγκλήματος και διέταξε τη σύλληψη του υπόπτου.

By