Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ιράκ: Νέα απαγωγή Τούρκων από ισλαμιστές

Μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος απήγαγαν 15 τούρκους οικοδόμους που εργάζονταν για την ανέγερση ενός νοσοκομείου κοντά στην πόλη Ντορ

irak tzixantistes

Μεταξύ των 60 ανθρώπων που απήγαγαν ισλαμιστές μαχητές κοντά στην ιρακινή πόλη του Κιρκούκ, είναι και μια ομάδα Τούρκων εργατών, αφότου δεκάδες άλλοι Τούρκοι είχαν κρατηθεί ως όμηροι στη Μοσούλη, λιγότερο από μία βδομάδα πριν, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) απήγαγαν 15 τούρκους οικοδόμους που εργάζονταν για την ανέγερση ενός νοσοκομείου κοντά στην πόλη Ντορ, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο Σελαχεντίν και το Κιρκούκ, μετέδωσε το Dogan, επικαλούμενο έναν εργάτη που διέφυγε. Δεν κατέστη αμέσως σαφές πότε έγινε η απαγωγή. Στους απαχθέντες περιλαμβάνονται επίσης εργάτες από το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές, το Νεπάλ και το Τουρκμενιστάν, μετέδωσε το Dogan.

Οι αντάρτες του ΙΚΙΛ απήγαγαν 31 τούρκους οδηγούς φορτηγών όταν κατέλαβαν, την περασμένη εβδομάδα, τη βόρεια πόλη της Μοσούλης στη διάρκεια μιας προέλασης-αστραπή. Στη συνέχεια κατέλαβαν το τουρκικό προξενείο στη Μοσούλη, συλλαμβάνοντας άλλους 49 ανθρώπους.

By