Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ιράκ: Πολύνεκρη επίθεση με παγιδευμένο βυτιοφόρο

Η επίθεση σημειώθηκε στο θέρετρο Νάμρα Ταμάνια, όπου οι κάτοικοι γιόρταζαν την κουρδική γιορτή της πρώτης ημέρας της άνοιξης και ο αριθμός των θυμάτων δεν έχει διευκρινιστεί γιατί τα θύματα έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα ερείπια του κτιρίου

Reportedly 18 people dead after truck explosion

Δεκάδες ένοπλοι κατέλαβαν το πρωί το αρχηγείο του τάγματος της αστυνομίας στο χωριό Ιντζάνα του βόρειου Ιράκ, ενώ στην συνέχεια εισέβαλε βυτιοφόρο παγιδευμένο με εκρηκτικά που ανατινάχθηκε σκοτώνοντας πολλούς ανθρώπους.

Κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι μεταξύ των νεκρών είναι ο διοικητής του τάγματος και ο βοηθός του. Πρόσθεσε ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων δεν είναι δυνατό να διευκρινιστεί γιατί τα θύματα έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα ερείπια του κτιρίου.

Ο δήμαρχος της γειτονικής πόλης Σουλεϊμάν Πεκ, που βρίσκεται 160 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης, δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να ανταλλάσσουν πυρά με τους ενόπλους, οι οποίοι κατέλαβαν και μία άλλη πόλη στην περιοχή, την Σερχά.

Σε άλλη περιοχή του βόρειου Ιράκ,  δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά εξερράγησαν, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν 11.

Η επίθεση σημειώθηκε στο θέρετρο Νάμρα Ταμάνια, στην πόλη Κιρκούκ, όπου οι κάτοικοι γιόρταζαν την κουρδική γιορτή της πρώτης ημέρας της άνοιξης.

By