Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ιράν: Ο «ήρωας» δάσκαλος που ξύρισε το κεφάλι του για τον άρρωστο μαθητή του

Αρχικά έκαναν bullying  και τελικά την πράξη του αντέγραψαν και οι υπόλοιποι 20 μαθητές της τάξης του…!

iran2

Το κεφάλι του σε ένδειξη συμπαράστασης αποφάσισε να ξυρίσει ένας Ιρανός δάσκαλος, όταν παρατήρησε πως ένας από τους μαθητές του είχε πέσει θύμα bullying, εξαιτίας μιας μυστηριώδους ασθένειας που τον έκανε φαλακρό.

Ο Αλί Μοχαμαντιάν, που διδάσκει στο δημοτικό σχολείο Sheikh Shaltoot, σε μια κουρδική πόλη στα δυτικά του Ιράν, θορυβήθηκε όταν αντιλήφθηκε πως οι συμμαθητές του 8χρονου Μαχάν Ραχίμι τον είχαν απομονώσει λόγω της εμφάνισής του. «Ο Μαχάν είχε απομονωθεί όταν έγινε φαλακρός, το χαμόγελο είχε εξαφανιστεί από το πρόσωπό του και ανησυχούσα για την απόδοσή του στην τάξη. Γι” αυτό σκέφτηκα να ξυρίσω κι εγώ το κεφάλι μου», εξηγεί ο Αλί.

Λίγο είχε φανταστεί όμως πως αυτή η πράξη του θα τον έκανε εθνικό ήρωα, παράδειγμα προς μίμηση και η ιστορία του θα έκανε το γύρο του κόσμου. Κι όλα ξεκίνησαν από μια φωτογραφία στο Facebook.

Αφού παρατήρησε πως ο μαθητής του αντιμετωπίζει την περιθωριοποίηση από τους συμμαθητές του, ο Μοχαμαντιάν, δημοσίευσε μια φωτογραφία του μαζί με τον μικρό Μαχάν στο Facebook, με λεζάντα «Τα κεφάλια μας είναι ευαίσθητα στα μαλλιά», προκειμένου να τον στηρίξει. την επόμενη μέρα, η φωτογραφία του Μοχαμαντιάν προσέλκυσε το βλέμμα εκατοντάδων Ιρανών χρηστών του διαδικτύου, που έσπευσαν να τον συγχαρούν για την πράξη του. «Όταν μπήκα την επόμενη ημέρα στο Facebook δεν μπορούσα να πιστέψω τον αριθμό των ανθρώπων που τους άρεσε η φωτογραφία μου» δήλωσε.

iran3

Κι ύστερα, ήρθε ένα ντόμινο επαίνων…Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ο Πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ροχανί τον συνεχάρη, η κυβέρνηση πρόσφερε οικονομική στήριξη για την ιατρική περίθαλψη του μαθητή και η ιστορία του έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της χώρας του. Τα Ιρανικά μέσα ενημέρωσης και η εθνική τηλεόραση, του πήραν συνέντευξη και ο υπουργός παιδείας της χώρας, Αλί Ασγκάρ Φανί, τους κάλεσε στην Τεχεράνη για να τον ευχαριστήσει κι επισήμως. Ο κυβερνήτης της επαρχίας του Κουρδιστάν, μετέφερε επίσης τις ευχαριστίες του προέδρου.

Αλλά, επιστρέφοντας, από την επίσκεψη στην Τεχεράνη τον περίμενε ακόμη μια έκπληξη. «Μπήκα στην τάξη και όλοι οι μαθητές ήταν φαλακροί!», θυμάται. «Όλοι στο σχολείο ήθελαν να ξυρίσουν το κεφάλι τους. Εγώ τους είχα πει να περιμένουν μέχρι να περάσουν τα κρύα του χειμώνα, αλλά μόλις επιστρέψαμε από την Τεχεράνη, είχαν ξυρίσει όλοι τα κεφάλια τους».

Οι γιατροί εντόπισαν πως ο 8χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα με το ανοσοποιητικό του σύστημα κι ερευνούν την ακριβή φύση της ασθένειάς του. «Οι 23 συμμαθητές του Μαχάν έγιναν οι υποστηρικτές του και το χαμόγελο επέστρεψε στο πρόσωπό του» δήλωσε ο δάσκαλος, φοβερά ικανοποιημένος από την έκβαση των πραγμάτων.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By