Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ιράν: Τουλάχιστον 250 οι τραυματίες από τον σεισμό

Σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών Ρίχτερ

seismos2

Σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών Ρίχτερ έπληξε την αραιοκατοικημένη επαρχία Ιλάμ στο δυτικό Ιράν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 250 άνθρωποι και να σημειωθούν σημαντικές υλικές ζημιές, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ινστιτούτο Γεωλογικής Έρευνας των ΗΠΑ (USGS) είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ότι το μέγεθος του σεισμού, το επίκεντρο του οποίου ήταν σε απόσταση 36 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Αμπντανάν, ήταν 6,3.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 07:02 (τοπική ώρα, 05:32 ώρα Ελλάδος) κοντά στην πόλη Μουρ-Μουρί, όχι πολύ μακριά από τα σύνορα με το Ιράκ, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

«Ευτυχώς δεν υπάρχει προς το παρόν κανένας νεκρός, αλλά υπάρχουν πολλοί τραυματίες και πολλές υλικές ζημιές», δήλωσε στην τηλεόραση ο υπεύθυνος της τοπικής Ερυθράς Ημισελήνου.

«Ο απολογισμός των τραυματιών ανέρχεται σε 250», ανέφερε ο Αχμάντ Καραμί, επικεφαλής του πυρήνα κρίσης που δημιουργήθηκε στην περιοχή, όπου τουλάχιστον 44 δονήσεις έχουν γίνει αισθητές από την Κυριακή.

Στην πόλη Μουρ-Μουρί, υπέστησαν ζημιές πολλές κατοικίες και δημόσια κτίρια.

Σημαντικές ζημιές σημειώθηκα και σε οκτώ χωριά της περιοχής, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Πολλοί κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα στην ύπαιθρο λόγω των δονήσεων.

«Σωστικά συνεργεία εστάλησαν στην περιοχή», δήλωσε άλλος τοπικός αξιωματούχος, αρμόδιος για το συντονισμό των προσπαθειών αρωγής.

Η τηλεόραση έκανε λόγο για 40 τραυματίες στην πόλη Αμπντανάν.

By