Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ισοπαλία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Στο 14,5% το ποσοστό του «Ποταμιού», όπως αναφέρει η έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας 

gallia_ekloges600

Όσο οι εκλογές του Μαΐου θα έρχονται πιο κοντά, τόσο οι δημοσκοπήσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα από τη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται ακριβώς στα ίδια ποσοστά για τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Ειδικότερα, το κυβερνών κόμμα και η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνουν ποσοστό 20,5% με το «Ποτάμι» να ακολουθεί με το ιδιαίτερα μεγάλο 14,5%. Τέταρτό κόμμα είναι το ΚΚΕ με 6,5% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5,5% . Έπονται η «Ελιά» με  4,5%, οι ΑΝΕΛ με 2,5% και η ΔΗΜΑΡ με 1,5%. Οι Οικολόγοι συγκεντρώνουν 1%, το «άλλο κόμμα» είναι στο 7,5% ενώ το «Δεν ξέρω – Δεν απαντώ» συγκεντρώνει το 15,5%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μετά την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μεταξύ 11 και 13 Απριλίου, σε ένα δείγμα 1.000 ατόμων.

Ακόμη, στο ερώτημα για τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, ο Σταύρος Θεοδωράκης έρχεται πρώτος (30%), δεύτερος ο Αντώνης Σαμαράς (23%) και ο Φώτης Κουβέλης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας καταλαμβάνει την πέμπτη θέση.

By