Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ισπανία: Έγκριση της αμφιλεγόμενης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης

Εγκρίθηκε από την κυβέρνηση η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που στοχεύει στην καταπολέμηση της ανεργίας.

spain educationΗ αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος εγκρίθηκε από την ισπανική κυβέρνηση αποσκοπώντας στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. Το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία έχει φτάσει στο 27% στο σύνολο, ενώ στους νέους μεταξύ 16-24 ετών ανέρχεται στο 57,22%.

Ο υπουργός Παιδείας της χώρας Ιγνάθιο Βερτ χαρακτηρίζει το εν λόγω νομοσχέδιο ως «μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης».

«Χρειαζόμαστε επειγόντως μια μεταρρύθμιση όλου του εκπαιδευτικού συστήματος γιατί στατιστικά η σχολική αποτυχία, η εγκατάλειψη του σχολείου από τα παιδιά και η ανεργία των νέων βρίσκονται σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα» δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και εκπρόσωπος Τύπου Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.

«Ο νόμος αυτός στο μέλλον θα αποδειχθεί ότι ήταν εκείνος που κατάργησε την αρχή της ισότητας στην εκπαίδευση στην Ισπανία» δήλωσε η Ελένα Βαλενθιάνο, αναπληρώτρια γενική γραμματέας του Σοσιαλιστικού κόμματος.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο προβλέπεται μεγαλύτερη ευελιξία στο σχολικό πρόγραμμα και την εισαγωγή εξετάσεων σε κάθε εκπαιδευτικό επίπεδο ώστε οι μαθητές να κατευθύνονται ανάλογα με τις γνώσεις και τις ικανότητές τους. Η κυβέρνηση εγγυάται, επίσης, ότι θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση των σχολείων αρρένων και θηλέων, ένας θεσμός που έχει επικριθεί από τη σοσιαλιστική αντιπολίτευση.

By