Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ισπανία: Διαδηλώσεις ενόψει των νέων μέτρων

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το κοινοβούλιο στη Μαδρίτη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα λιτότητας που αναμένονται να ανακοινωθούν, καλώντας την κυβέρνηση Ραχόι σε παραίτηση.

Copyright: Alejandro Martinez Velez
Copyright: Alejandro Martinez Velez

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν ταχύτατα στην περιοχή και οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν το οδόφραγμα που είχε στήσει η αστυνομία στο δρόμο που οδηγεί στο Κοινοβούλιο. Επεισόδια και συγκρούσεις σημειώθηκαν με αποτέλεσμα δεκαπέντε διαδηλωτές να συλληφθούν και δεκατέσσερις ασυνομικοί να τραυματιστούν.

Ο κ. Ραχόι αναμένεται να ανακοινώσει σειρά μεταρρυθμίσεων, οι οποίες ευελπιστεί να υλοποιηθούν έως το 2015, σε μια προσπάθεια να δοθεί μεγαλύτερο περιθώριο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας και να αλλάξει η πορεία της οικονομίας.

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αντιτίθενται στις συνεχιζόμενες περικοπές των προϋπολογισμών σε μια περίοδο ύφεσης, ενώ η Άγκελα Μέρκελ έχει δηλώσει ότι η Γερμανία απαιτεί υψηλότερα επιτόκια.

Χιλιάδες άνθρωποι έκαναν πορεία κατά της λιτότητας και στη Λισαβόνα με την ευκαιρία της χθεσινής επετείου συμπλήρωσης 39 χρόνων από την επανάσταση των Γαρυφάλλων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By