Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ισπανία: O οδηγός της αμαξοστοιχίας μιλούσε στο τηλέφωνο

σύμφωνα  με τα μαύρα κουτιά

ispania-trenoΗ αμαξοστοιχία που εκτροχιάσθηκε στις 24 Ιουλίου στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα έτρεχε με 153 χιλιόμετρα ανά ώρα κατά τη στιγμή του δυστυχήματος.

Υπενθυμίζεται πως το δυστύχημα στοίχισε τη ζωή σε 79 ανθρώπους, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλικίας, μετά την πρώτη ανάλυση των δεδομένων από τα μαύρα κουτιά του συρμού.

«Τα προηγούμενα χιλιόμετρα πριν από το σημείο του δυστυχήματος, ο συρμός εκινείτο με 192 χ.λ.μ/ώρα», ανέφερε το δικαστήριο στην ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας πως «τα φρένα είχαν ενεργοποιηθεί λίγα δευτερόλεπτα πριν από το δυστύχημα».

Από τα δεδομένα που περιέχονται στα μαύρα κουτιά προκύπτει πως ο μηχανοδηγός της ταχείας μιλούσε στο τηλέφωνο με έναν άλλο εργαζόμενο των σιδηροδρόμων τη στιγμή που συνέβη ο εκτροχιασμός και κατά τα φαινόμενα «συμβουλευόταν έναν χάρτη», σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η ανακοίνωση

Με βάση την εξέταση των μαύρων κουτιών προκύπτει πως «ο μηχανοδηγός την ώρα του δυστυχήματος συνομιλούσε στο τηλέφωνο με ένα μέλος του προσωπικού της εταιρείας σιδηροδρόμων Renfe, κατά τα φαινόμενα έναν ελεγκτή, ο οποίος του έδινε οδηγίες και φαίνεται πως συμβουλευόταν έναν χάρτη, ή κάποιο παρόμοιο έντυπο», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το δικαστήριο.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By