Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ισπανία: «Σώζουμε ανθρώπους, όχι τράπεζες»

rescatamos personas 2

Με το σύνθημα «Rescatamos personas, no bancos» που σημαίνει «σώζουμε ανθρώπους, και όχι τράπεζες» οι πυροσβέστες της πόλης Λα Κορούνια, αρνήθηκαν να εκτελέσουν τη διαταγή έξωσης 86χρονης που τους δόθηκε από τις τοπικές αρχές.

Η κίνηση αλληλεγγύης των Ισπανών Πυροσβεστών, βρήκε την στήριξη πολλών ακτιβιστών και φυσικά των πολιτών της πόλης, ενώ το πυροσβεστικό όχημα με το οποίο μετέβησαν στην περιοχή, έφερε ένα αυτοκόλλητο, το οποίο έγραφε χαρακτηριστικά «Σταματήστε τις Εξώσεις«.

Παρά την υπόσχεση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στις εξώσεις των άπορων οικογενειών, ένας ανησυχητικός αριθμός Ισπανών πολιτών έχουν αυτοκτονήσει προκειμένου να μην αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τώρα οι πυροσβέστες απειλούνται με απόλυση. Στο πλευρό τους ωστόσο έσπευσε με επίσημες τοποθετήσεις το σωματείο πυροσβεστών της Καταλονίας που έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα προς την ισπανική κυβέρνηση : «Δεν θα βοηθούμε για να εφαρμόζονται οι εξώσεις. Εμείς θα σπάμε πόρτες μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσουμε ενοίκους και να σώσουμε τις ζωές τους«, προειδοποίησαν.

 

By