Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ισραήλ: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Αριέλ Σαρόν

Συνεχίζει να ζει με μηχανική υποστήριξη ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας

21SHARON-articleLarge

Επιδείνωση παρουσίασε τις τελευταίες ημέρες -σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης- η κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν, που βρίσκεται σε κώμα τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Ο Αριέλ Σαρόν, 85 ετών σήμερα, ο οποίος νοσηλεύεται στο κέντρο Σίβα στο νοσοκομείο Τελ Χασόμερ, κοντά στο Τελ Αβίβ, υπέστη νεφρική δυσλειτουργία, σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.

Ο Αριέλ Σαρόν είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο και εγκεφαλική αιμορραγία την 4η Ιανουαρίου 2006, εν μέσω της εκστρατείας του για να επανεκλεγεί πρωθυπουργός. Ήταν τότε ιδιαίτερα δημοφιλής στο Ισραήλ και προβλεπόταν ότι θα κέρδιζε τις εκλογές, επικεφαλής του κεντρώου κόμματος Καντίμα.

Ο Σαρόν, πρώην στρατιωτικός, πρωθυπουργός από το 2001 ως το 2006, πιστώνεται την πρωτοβουλία για την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας το 2005.

Όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού, πριν από ένα μήνα η κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού αποσταθεροποιήθηκε και υποβλήθηκε σε μια κατεπείγουσα επέμβαση, συνέπεια της οποίας φέρεται ότι είναι το πρόβλημα που εμφάνισε τώρα στη λειτουργία των νεφρών.

Η οικογένειά του είχε αποφασίσει να διατηρήσει τον Σαρόν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, παρότι έκτοτε δεν έχει εμφανίσει καμιά ένδειξη ότι θα μπορούσε να ανανήψει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By