Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ισραηλινοί τουρίστες τα δύο από τα τρία θύματα στο Βέλγιο

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε δριμύτατα τους φόνους σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του

Police personnel are seen at the site of a shooting in Brussels

Δύο από τους τρεις ανθρώπους που σκοτώθηκαν χθες, από τους πυροβολισμούς στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, ήταν ζευγάρι ισραηλινών τουριστών περίπου 50 ετών ,κάτοικοι του Τελ Αβίβ, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών του Ισραήλ και μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Ζοέλ Μιλκέ δήλωσε προς το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF: «Πρόκειται για πυροβολισμούς στο Εβραϊκό Μουσείο. Όλο αυτό οδηγεί σε υπόνοιες ότι ήταν μια πράξη αντισημιτισμού».Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για την ταυτότητα του τρίτου προσώπου που σκοτώθηκε ή για το τέταρτο θύμα, το οποίο τραυματίσθηκε και κινδυνεύει η ζωή του. Πυροβολήθηκαν στο πρόσωπο και το λαιμό, είπε η Φαν Βίμερς.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε δριμύτατα τους φόνους σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του. Αποτελούν, όπως είπε, «το αποτέλεσμα της αδιάκοπης υποκίνησης εναντίον των εβραίων και του κράτους τους».

Η ασφάλεια όλων των εβραϊκών θεσμών στο Βέλγιο έχει αυξηθεί στο ανώτατο επίπεδο και ο πρωθυπουργός Έλιο Ντι Ρούπο συναντήθηκε με αστυνομικούς και ανώτερους αξιωματούχους για να εξετάσουν την κατάσταση. Περίπου τα μισά από τα 42.000 μέλη της εβραϊκής κοινότητας του Βελγίου ζουν στις Βρυξέλλες.

By