Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΙΣΤΑΜΕ: Αποτίμηση της πορείας του ΠΑΣΟΚ η 3η Σεπτέμβρη

«Η πρόθεση μας δεν είναι να εξιδανικεύσουμε, αλλά να αποτιμήσουμε την πορεία του ΠΑΣΟΚ» τονίζει το ΙΣΤΑΜΕ

pasok9Στις 3 του Σεπτέμβρη το ΠΑΣΟΚ συμπληρώνει 39 χρόνια από την ίδρυση του. Αυτή τη χρονιά αποφασίσαμε αντί για τις συνήθεις επετειακές εκδηλώσεις να διοργανώσουμε με το ΙΣΤΑΜΕ “Ανδρέας Παπανδρέου” ένα επιστημονικό – πολιτικό συνέδριο με θέμα: «Από την μεταπολίτευση στην κρίση /Από την κρίση στην ανασυγκρότηση. Το ΠΑΣΟΚ και η ελληνική πραγματικότητα 1974- 2014»

Πιστεύουμε ότι στη σημερινή συγκυρία της εθνικής και ευρωπαϊκής κρίσης οφείλουμε ως κόμμα που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή του τόπου μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, να αποτιμήσουμε, με την απαιτούμενη σοβαρότητα, την περίοδο της μεταπολίτευσης και τον ρόλο που διαδραμάτισε το ΠΑΣΟΚ, είτε ως κόμμα, είτε ως κυβέρνηση, σ’ αυτή.

Η πρόθεση μας δεν είναι να εξιδανικεύσουμε, αλλά να αποτιμήσουμε την πορεία του ΠΑΣΟΚ, μέσα από μια υπεύθυνη επιστημονική και πολιτική αξιολόγηση, να συμβάλουμε στη διατύπωση μιας νέας αφήγησης της δημοκρατικής παράταξης, που θα απαντάει με ειλικρίνεια στα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας συνολικά και των πολιτών της ειδικότερα.

Εγγύηση στην κατεύθυνση αυτή αποτελεί η σύνθεση των εισηγητών. Επιστήμονες που έχουν σημαντικό έργο στη μελέτη των διαφόρων πλευρών της ελληνικής κοινωνίας και πολιτικής αλλά και πολιτικοί που έχουν υπηρετήσει την παράταξη και την χώρα, καλούνται να διατυπώσουν ελεύθερα τις απόψεις τους, επιστημονικές και πολιτικές.

Το ΙΣΤΑΜΕ και το ΠΑΣΟΚ αποτολμούν ένα τέτοιο εγχείρημα, γιατί πιστεύουν ότι η ανανέωση του πολιτικού λόγου μπορεί να επιτευχθεί μόνο με υπευθυνότητα και τεκμηρίωση.

Το ΠΑΣΟΚ στέλνει με το συνέδριο αυτό μήνυμα ενότητας, αυτοσυνειδησίας και προοπτικής της δημοκρατικής παράταξης αλλά και της κεντροαριστεράς της ευθύνης, χωρίς ηγεμονισμούς. Ανοίγει ένα συγκροτημένο διάλογο για το μέλλον της χώρας.

Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα το πρόγραμμα του συνεδρίου και καλούμε τους πολίτες να συμβάλουν με την παρουσία τους στην επιτυχία του συνεδρίου.

By