Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ιστορίες απίστευτης σπατάλης και υπερβολής από τα άδυτα της Wall Street

Οι υπερβολές της Χρυσής Εποχής της Wall Street ξεπερνούν κάθε φαντασία

wall-street-bull

Όπως εξομολογείται ένας γνωστός trader της “Μέκκας των Χρηματιστηρίων”, ο Turney Duff ένα από τα πιο εξωφρενικά πράγματα που είχε κάνει ο ίδιος τότε ήταν να αρχίσει να πετά πάκα με χαρτονομίσματα από τη σουίτα της Morgan Stanley κατά τη διάρκεια ενός αγώνα των Knicks. Κι αυτό, όπως λέει, το έκανε από απλή ανία, καθώς το παιχνίδι ήταν αρκετά βαρετό. Όπως ήταν φυσικό, οι φίλαθλοι έγιναν πραγματικά θηρία, γύρισαν την πλάτη στον αγωνιστικό χώρο κι άρχισαν να κυνηγάνε 100 δόλαρα.

1
Turney Duff

Αυτή ήταν ίσως μια από τις πιο απλές σκηνές υπερβολής που συνηθίζονταν κάποτε μεταξύ των χρηματιστών που είχαν γίνει πάμπλουτοι σε λίγα 24ωρα. Υπάρχει όμως ολόκληρη λίστα:

– Ο ιδρυτής του fund Appaloosa, David Tepper, που έχασε την ευκαιρία να αναλάβει τα ηνία της Goldman από τον Jon Corzine, ο οποίος έγινε τελικά CEO της επενδυτικής τράπεζας, αγόρασε ένα παραθαλάσσιο σπίτι 50 εκατ. δολαρίων το οποίο ανήκε στην πρώην γυναίκα του Corzine. Το αγόρασε όμως, μόνο και μόνο για να το γκρεμίσει εκ βάθρων και να χτίσει στη θέση του ένα ακόμα μεγαλύτερο. Αργότερα, παραδέχτηκε σε μια συνέντευξη στο περιοδικό New York ότι το είχε κάνει για να βγάλει το άχτι του. “Τελικά, μπορεί να πει κανείς ότι υπάρχει λίγη δικαιοσύνη στον κόσμο”, είχε πει τότε.

corzine
Jon Corzine

– Απλά και μόνο για να σπάσει πλάκα, ο επικεφαλής ενός trading desk έκανε μια πρωτοφανή ανακοίνωση στους υφισταμένους του: όποιος βάφτιζε “Τάμι” ένα νεογέννητο αγοράκι θα κέρδιζε ένα τσεκ 25.000 δολαρίων, άμα τη καταβολή γνήσιου πιστοποιητικού βαπτίσεως. Αλίμονο! Κανείς δεν κέρδισε την επιταγή, καθώς καμιά μαμά δεν βρέθηκε να συμφωνήσει να πάρει ο γιος της ένα καθαρά κοριτσίστικο όνομα…

– Τόσο ένθερμος λάτρης του κάμπινγκ ήταν ένας χρηματιστής της Wall Street και τα παιδιά του, ώστε αποφάσισε να χαλάσει ένα φορτηγό λεφτά για να μεταφέρει ένα σούπερ τροχόσπιτιο σε μέγεθος… jumbo στο κέντρο του οικοπέδου που είχε αγοράσει για να φτιάξει έπαυλη στο Κονέκτικατ. Αφού τοποθετήθηκε πρώτα το τροχόσπιτο, χτίστηκε και η έπαυλη… γύρω από αυτό.

– Η γυναίκα ενός χρηματιστή απαίτησε να της πάρει και τέταρτη γκουβερνάντα, για να προσέχει και να μεγαλώνει τα σκυλιά της οικογένειας

– Μια από τις πιο τρελές ιστορίες ήταν η περίπτωση μιας εταιρείας που αποφάσισε να βάλει στη μισθοδοσία της αυτόν που προμήθευε με… ναρκωτικά τα στελέχη της. Πώς κατέληξε η ιστορία; Ο έμπορος ναρκωτικών έμαθε να διαπραγματεύεται μετοχές και μάλιστα έγινε πολύ καλός. Λίγα χρόνια μετά έγινε επικεφαλής του desk.

– Κατά τη διάρκεια του αμερικανικού πρωταθλήματος football στη Νέα Ορλεάνη, ένας χρηματιστής νοίκιασε ολόκληρο τον 11ο όροφο ενός 5άστερου ξενοδοχείου, καθώς κι ένα ολόκληρο γραφείο συνοδών. Στη συνέχεια έστειλε από ένα ή και δύο κοπέλες – συνοδούς σε κάθε δωμάτιο που είχε νοικιάσει για τους πελάτες του.

– Ενας μεγιστάνας της Wall Street έκανε θεματικό πάρτι για τα 40ά του γενέθλια. Θέμα ήταν η απονομή των Οσκαρ και το κόκκινο χαλί. Ψεύτικοι παπαράτσι φωτογράφιζαν τους καλεσμένους κατά την είσοδό τους σαν να ήταν αστέρες του Χόλιγουντ, υπήρχαν σερβιτόρες με στολές Λας Βέγκας και ακροβάτες που έκαναν νούμερα του τσίρκου.

– Κάποτε, ένας trader πλήρωσε με μισθούς ενός έτους έναν “νονό” της νύχτας με τη συμφωνία να παρατήσει τη δουλειά του και να γίνει ο προσωπικό του μπράβος, με το καθήκον να τον συνοδεύει… στην τουαλέτα όποτε υπήρχε ανάγκη. Το μοναδικό του καθήκον ήταν να διώχνει τον υπόλοιπο κόσμο. Όταν κάποτε ρωτήθηκε ο χρηματιστής γιατί το έκανε αυτό, απάντησε “γιατί απλά έτσι μου άρεσε”.

– Ενας χρηματιστής κι επτά φίλοι του χάλασαν 27.000 δολάρια σε μια ώρα. Πού; Σε ένα κλαμπ στριπτίζ. Την άλλη μέρα, δεν ήξερε πώς να περάσει τα έξοδα και πήγε στον οικονομικό διευθυντή. Τελικά αποφασίστηκε να του κρατά όλες τις προμήθειες που έπαιρνε μέχρι να ξεπληρωθεί το χρέος. Α, και του είπε: “Μην το ξανακάνεις αυτό”…

ΠΗΓΗ: newmoney

By