Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού

broxh

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά προβλέπει για σήμερα Σάββατο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Αναλυτικά, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα έντονα, όμως από το απόγευμα θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, αλλά από το βράδυ θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Τη νύχτα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, το βράδυ όμως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, όμως από αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, όμως από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

By