Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ισχυρή ανάπτυξη της Ελλάδας «βλέπει» για το 2014 η Allianz

Το υπεραισιόδοξο σενάριο του γερμανικού ομίλου ασφαλειών

eurogreeceΙσχυρή ανάπτυξη εντός του 2014, όχι μόνο για την Αυστρία και τη Γερμανία, αλλά και για την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία, αναμένει ο μεγάλος γερμανικός όμιλος ασφαλειών Allianz.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των οικονομολόγων του ομίλου, Michael Heise, ο κύριος λόγος για αυτή την εξέλιξη οι σαφείς «βελτιώσεις» που υπήρξαν, σε αυτές τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότο, στο θέμα της μείωσης του εργατικού κόστους και στα συνεπακόλουθα εξαγωγικά πλεονεκτήματα.

«Η ύφεση έχασε πλέον σε δυναμική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός οικονομολόγος, ο οποίος αντλεί την αισιοδοξία του από τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, όπως δείχνουν οι διάφοροι οικονομικοί δείκτες, τόσο στην Κεντρική, όσο και στη Νότια Ευρώπη που βρίσκεται αντιμέτωπη με την κρίση.

Οπως προβλέπει η Allianz, στην ευρωζώνη το 2014 θα σημειωθεί μέσος ρυθμός ανάπτυξης της τάξης του 1,5%. Σύμφωνα με τον οικονομολόγο για να διασφαλιστεί μακροπρόθεσμα μία επιτυχία του ευρώ, θα πρέπει να θεσμοθετηθούν σε κοινοτικό επίπεδο δημοσιονομικοί κανόνες και πρωτίστως να δημιουργηθεί η θέση ενός ισχυρού επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αρμοδιότητες στα δημοσιονομικά, ο οποίος θα ασκεί έλεγχο και θα αποδίδει ευθύνες στις χώρες εκείνες που αποκλίνουν από τις οικονομικές προδιαγραφές.

Σύμφωνα με τον Michael Heise, η ευρωζώνη θα πρέπει να εξάγει γρήγορα τα διδάγματά της από την κρίση, ενώ κρίνει ως αναγκαία της ύπαρξη ενός μηχανισμού για κρατικές πτωχεύσεις εντός Ευρώπης και την θέσπιση σαφών κανόνων για το πότε μπορεί να αποχωρήσει μία χώρα από την ευρωζώνη ή να αποπεμφθεί από τις άλλες χώρες.

ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By