Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ισχυροποιείται το δολάριο έναντι του ευρώ

Οι επόμενες κινήσεις της Fed βρίσκονται στο επίκεντρο των αναλυτών

dollar

Τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα οδηγούν ανοδικά το δολάριο, το οποίο ενισχύεται σε υψηλό 2 μηνών έναντι του ευρώ. Στο «στόχαστρο» των επενδυτών είναι οι επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, και ειδικότερα στο κατά πόσο θα περιορίσει το υπάρχον πρόγραμμα αγορά κρατικών ομολόγων.

Ο επικεφαλής της Fed στο Ρίτσμοντ, Τζέφρεϊ Λάκερ δήλωσε την Παρασκευή ότι τα σημάδια βελτίωσης στην αγορά εργασίας δικαιολογούνπεραιτέρω μειώσεις στις μηνιαίες αγορές ομολόγων της Fed.

Έναντι του γεν, το δολάριο υποχωρεί 0,3% στο 104,03, μετά την άνοδο στο υψηλό πέντε ετών και το 105,45 που σημείωσε στις αρχές Ιανουαρίου, έχοντας πέσει στο102,85 στις 13 Ιανουαρίου, το χαμηλότερο επίπεδο σε περίπου ένα μήνα.

Υπάρχει κάποια επιφυλακτικότητα σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές του δολαρίου έναντι του γεν, στον απόηχο του πρόσφατουράλι του αμερικάνικου νομίσματος, όπως δήλωσε ο Ανταμ Γκίλμου, επικεφαλής της αγοράς συναλλάγματος και παραγώγων της Citigroup.Όπως πρόσθεσε, μπορεί οι επενδυτές να είναι ακόμα θετικοί και να έχουν long θέσεις στην ισοτιμία δολαρίου / γεν, αλλά θεωρούν ότι το αμερικάνικο νόμισμα έχει τρέξει πλέον πάρα πολύ και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Το ευρώ υποχωρεί 0,3% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στο140,74,ενώ νωρίτερα μέσα στην ημέρα άγγιξε το χαμηλό έξι εβδομάδων και το140,33.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By