Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιταλία: Δεν υπάρχουν πόροι για τους άνεργους

Η αναχρηματοδότηση του ταμείου ανεργίας της Ιταλίας δείχνει αβέβαιη μετά από  την συνάντηση που είχε η υπηρεσιακή υπουργός Εργασίας Έλσα Φορνέρο με τα ιταλικά συνδικάτα και εκπροσώπους των ιταλικών επιχειρήσεων.

fosphotos.com | Angeliki Panagiotou
fosphotos.com | Angeliki Panagiotou

Τους αμέσως επόμενους μήνες θα πρέπει να εξευρεθεί τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση του ταμείου ανεργίας, αλλά η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Μάριο Μόντι δεν προτίθεται να παρέμβει, εκταμιεύοντας έκτακτους πόρους για το σκοπό αυτό.

«Δεν μπορούμε να εγκρίνουμε έκτακτη χρηματοδότηση, διότι είμαστε υπηρεσιακή κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης», φέρεται να δήλωσε η υπηρεσιακή υπουργός εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ.

Η Φορνέρο επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην σύσταση μιας «μονάδας διαχείρισης της εργασιακής κρίσεως» με την συμμετοχή του Μάριο Μόντι, του υπουργού οικονομικών, Βιτόριο Γκρίλι, των συνδικάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εργοδοτών.

Τα συνδικάτα Cgil, Cisl και Uil, οργάνωσαν διαδήλωση μπροστά από την βουλή της Ρώμης, ζητώντας την άμεση διάθεση των αναγκαίων πόρων «για να μην μείνουν χωρίς εισόδημα από τον Μάιο 500.000 πολίτες που βασίζονται στα κρατικά βοηθήματα προς τους ανέργους».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By