Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιταλία: Δύο αστυνομικοί τραυματίες μετά από επίθεση [βίντεο]

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων νοσηλέυεται σε σοβαρή κατάσταση μετά από επίθεση έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο, κατά διάρκεια της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης.

Copyright: REUTERS / Alessandro Bianchi
Copyright: REUTERS / Alessandro Bianchi

Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης στο προεδρικό Μέγαρο της Ιταλίας σημειώθηκαν πυροβολισμοί εξω από το Παλάτσο Κίτζι, την έδρα του Ιταλού πρωθυπουργού.  Συνελήφθη τραυματισμένος ο δράστης, 46χρονος άνεργος Ιταλός, τραυματισμένη ελαφρά και μία έγκυος περαστική.

Σύμφωνα με τη RAI, αυτήκοοι μάρτυρες έκαναν λόγο για τουλάχιστον οκτώ πυροβολισμούς ενώ άλλες πληροφορίες μιλούν για περισσότερους από έναν τραυματίες.

Σύμφωνα με το Reuters δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων πυροβολήθηκε στο λαιμό και βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Ένας άνδρας έχει συλληφθεί, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσο το γεγονός συνδέεται με την ορκομωσία της νέας κυβέρνησης της χώρας.

italiapirobolismoiΣε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής παραμένουν οι ιταλικές αρχές στο κέντρο της Ρώμης, ενώ ο δήμαρχος της πόλης τόνισε ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική πράξη.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα ενώπιον του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο, η οποία απαρτίζεται από είκοσι υπουργούς και έναν υφυπουργό παρά την προεδρία της Δημοκρατίας. Οι υπουργοί, λόγω του συμβάντος, παρέμειναν για προληπτικούς λόγους μέσα στο Κυρηνάλιο Μέγαρο, αρκετή ώρα μετά την ολοκλήρωση της τελετής.

Δείτε το βίντεο:

(Visited 1 times, 1 visits today)
By