Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιταλία: Προβλήματα στις μετακινήσεις από την απεργία στα ΜΜΜ

Εξι συνδικαλιστικές οργανώσεις του τομέα μεταφορών διαμαρτύρονται με τον τρόπο αυτό για τη μη ανανέωση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει λήξει εδώ και επτά χρόνια

italy-metro

Πανιταλική απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα το πρωί στις οκτώ, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους των μεγαλύτερων πόλων της χώρας.

‘Εξι συνδικαλιστικές οργανώσεις του τομέα μεταφορών διαμαρτύρονται με τον τρόπο αυτό για τη μη ανανέωση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει λήξει εδώ και επτά χρόνια.

Στο Μιλάνο το μετρό παραμένει κλειστό, ενώ οι πολίτες εξυπηρετούνται μόνον από ένα μέρος των κύριων λεωφορειακών γραμμών.

Στη Ρώμη η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση εκτιμάται έως τώρα ότι κυμαίνεται γύρω στο 50% του προσωπικού.

Μόλις ξεκίνησε η απεργία του μετρό, σήμερα το πρωί, σταμάτησαν να λειτουργούν και οι κυλιόμενες σκάλες των διαφόρων σταθμών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένους που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τις αποβάθρες.

Στην ευρύτερη περιοχή της Φλωρεντίας και της Μπολόνια οι κάτοικοι των προαστίων, σε πολλές περιπτώσεις, δεν κατάφεραν να φτάσουν στις εργασίες τους.

Οι υπουργοί Μεταφορών και Εργασίας της κυβέρνησης Ρέντσι, ο Μαουρίτσιο Λούπι και ο Τζουλιάνο Πολέτι δεσμεύθηκαν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης και την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων.

By