Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ιταλία: Συνελλήφθη ο πρώην υπουργός Κλάουντιο Σκαγιόλα

Ο Σκαγιόλα φέρεται να προσπάθησε να συνεννοηθεί τηλεφωνικά με την σύζυγο του Αμεντέο Ματατσένα, για να βοηθήσει τον καταδικασθέντα πρώην βουλευτή να μεταβεί μυστικά στον Λίβανο

klaountio skagiola

Ο πρώην Ιταλός κεντροδεξιός υπουργός  Κλάουντιο Σκαγιόλα συνελήφθη σήμερα με εντολή της εισαγγελίας του Ρέτζιο Καλάμπρια, καθώς φέρεται να βοήθησε τον πρώην βουλευτή της κεντροδεξιάς Αμεντέο Ματατσένα, ο οποίος έχει καταδικασθεί για υποστήριξη της μαφίας και συνεχίζει μέχρι σήμερα να φυγοδικεί, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

 

Οι καραμπινιέροι και η αστυνομία κάνουν εφόδους στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, του Τορίνου και της Ρώμης, ενώ έχει διαταχθεί και η κατάσχεση ιταλικών επιχειρήσεων οι οποίες συνδέονται με ξένες ιδιωτικές εταιρείες, αξίας περίπου πενήντα εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο Σκαγιόλα φέρεται να προσπάθησε να συνεννοηθεί τηλεφωνικά με την σύζυγο του Ματατσένα, για να βοηθήσει τον καταδικασθέντα πρώην βουλευτή να μεταβεί μυστικά στον Λίβανο.

Ο Ματατσένα έχει αναπτύξει επιχειρηματική δράση και ανήκει σε γνωστή οικογένεια εφοπλιστών.

«Λυπάμαι πολύ για τον Κλάουντιο Σκαγιόλα, δεν γνώριζα κάτι για τις έρευνες», είπε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

By