Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιταλία: Τέσσερις νεκροί και ένας αγνοούμενος από τις κατολισθήσεις

Προκλήθηκε και διακοπή της κυκλοφορίας σε αυτοκινητοδρόμους

italia

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στη συνοριακή περιοχή μεταξύ Ιταλίας και Ελβετίας στη διάρκεια της νύχτας, με τέσσερις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Ένας άνθρωπος αγνοείται στην ιταλική πόλη Γένοβα έπειτα από πολλές ημέρες βροχοπτώσεων που προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες.

Σε πολλά τμήματα της Ιταλίας οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώνονται τον τελευταίο μήνα έχουν προκαλέσει χάος με δρόμους να έχουν πλημμυρίσει και με το κόστος από τις ζημιές να ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ, τρία χρόνια μετά τον θάνατο επτά ανθρώπων από πλημμύρες στη χώρα.

Σύμφωνα με τις αρχές, ένας 70χρονος και μία 16χρονη έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε το σπίτι τους στο Τσέρο ντι Λαβένο, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία, έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε χθες το βράδυ.

Οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δύο γυναίκες σκοτώθηκαν από κατολίσθηση που έπληξε το σπίτι τους στο Νταβέσκο-Σοράνιο, από την ελβετική πλευρά των συνόρων. Ένα τρίτο άτομο, ένας 44χρονος Ιταλός, διασώθηκε από τα ερείπια του κτιρίου και νοσηλεύεται, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Ένας 67χρονος φέρεται ότι αγνοείται στο Σέρα Ρόκο, ένα χωριό κοντά στη Γένοβα, στην περιφέρεια της βόρειας Ιταλίας Λιγουρία, όπου από τον περασμένο μήνα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον τέσσερις θάνατοι από τις πλημμύρες.

Οι κατολισθήσεις προκάλεσαν τη διακοπή της κυκλοφορίας στους αυτοκινητοδρόμους της περιοχής και πολλά ποτάμια υπερχείλισαν με αποτέλεσμα οι δρόμοι της Γένοβας και γειτονικών της πόλεων να γεμίσουν λασπόνερα. Σήμερα το πρωί ο καιρός βελτιώθηκε αλλά η αρχή Πολιτικής Προστασίας της χώρας έστειλε στη Γένοβα ειδικά εξοπλισμένα συνεργεία.

By