Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κάηκαν σπίτια στο Μαραθώνα

 Πλέον η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση

fotia
FOSPHOTOS

Στις φλόγες παραδόθηκαν δέκα σπίτια τον Μαραθώνα Αττικής, ανάμεσα στο Κάτω Σούλι και το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο αντιδήμαρχος της περιοχής. Η πυρκαγιά βελτιώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρα και πλέον η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση. Ήδη έχουν αποχωρήσει τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης και παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις που σβήνουν τις διάσπαρτες εστίες που υπάρχουν στην περιοχή.

Το μέτωπο της φωτιάς αλλάζοντας συχνά κατεύθυνση, κινήθηκε λίγο μετά τις 4 ξημερώματα προς τον οικισμό των Θρακομακεδόνων, ενώ το νότιο τμήμα, νωρίτερα, είχε κατεύθυνση προς το Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο αρχικά απειλήθηκε αλλά ο κίνδυνος απομακρύνθηκε καθώς η φορά του αέρα άλλαξε μετά τις 3 το πρωί. Η πυρκαγιά, λόγω των ισχυρών ανέμων χωρίστηκε σε δύο μέτωπα, το ένα εκ των οποίων κατευθύνθηκε προς το Σούλι Μαραθώνα. Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, που κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία του δυτικού μετώπου, αλλά το νότιο μέτωπο, προς το Σούλι, ήταν σε εξέλιξη μέχρι το απόγευμα.

Οι φλόγες πλησίασαν λίγο πριν τις 3 στο Κέντρο Αιμοδοσίας στους Θρακομακεδόνες, ωστόσο, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών και των εθελοντών, το κέντρο δεν απειλήθηκε. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία , ένα σπίτι καταστράφηκε χωρίς να κινδυνεύσουν οι ένοικοι του, ενώ η φωτιά έφτασε σε αρκετές αυλές σπιτιών, προκαλώντας ζημιές σε αρκετές κατοικίες .

Η δημοτική αρχή της Βαρυμπόμπης έδωσε εντολή να εκκενωθούν κατοικίες που βρίσκονται κοντά και γύρω στην οδό Ορφέως προς τον οικισμό της Αγίας Κυριακής, περισσότερο όμως για προληπτικούς λόγους. Η κυκλοφορία στους δρόμους που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο, από το ύψος της πλατείας Θρακομακεδόνων έχει διακοπεί για τα οχήματα, ενώ δεν διεξάγεται η κυκλοφορία στις οδούς Μίχα, Ορφέως και Βούλγαρ

fotia2
FOSPHOTOS

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς έλαβαν μέρος 32 οχήματα με 64 πυροσβέστες, τέσσερα αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα και 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ μετέβη και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).

Στη Θεσσαλονίκη, σβήστηκε το απόγευμα η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε ξερά χόρτα στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία» και επεκτάθηκε σε μάντρα αυτοκινήτων, τυλίγοντας στις φλόγες εγκαταλελειμμένα οχήματα. Στην επιχείρηση κατάσβεσής της συμμετείχαν οκτώ οχήματα της Πυροσβεστικής με 20 άνδρες.

Real.gr-ΦΩΤΙΕΣ από realmedialive

(Visited 1 times, 1 visits today)
By