Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο συμπαράστασης στις καθαρίστριες

«Ο αγώνας των καθαριστριών είναι αγώνας ενάντια σε όλες τις απολύσεις. Αγώνας ενάντια στην ανεργία και στην εξαθλίωση. Αγώνας για την αξιοπρέπεια όλων μας»

katharistries3_631_355

To τμήμα εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον ηρωικό αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Αμέσως μετά, στις 8, θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων της ελληνικής μουσικής σκηνής. «Ο αγώνας των καθαριστριών είναι αγώνας ενάντια σε όλες τις απολύσεις. Αγώνας ενάντια στην ανεργία και στην εξαθλίωση. Αγώνας για την αξιοπρέπεια όλων μας! Απολύσεις για Σαμαρά-Βενιζελο και όχι για τις καθαρίστριες! Για να καθαρίσει ο τόπος!» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

 Μήνυμα στήριξης από την Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

katharistries

«Η Πολιτεία, οφείλει να τις επαναπροσλάβει άμεσα, επιδεικνύοντας τον οφειλόμενο σεβασμό τόσο στις ίδιες προσωπικά, όσο στην Ελληνική Δικαιοσύνη, που με τις αποφάσεις της αποφάνθηκε ξεκάθαρα για το δίκαιο του αγώνα τους», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. «Η Κυβέρνηση αντί να χρησιμοποιεί την Ελληνική Αστυνομία για να κάμψει τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκαλούν εδώ και τέσσερα χρόνια τα Μνημόνια, οφείλει να υπερασπιστεί την πολιτική της, όχι με τον αυταρχισμό, αλλά με τα δημοκρατικά μέσα του διαλόγου και την αξία των επιχειρημάτων. Καλέσαμε δε την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να προστατεύσει τον αστυνομικό θεσμό από κάθε είδους πολιτικές σκοπιμότητες. Οι Έλληνες Αστυνομικοί είμαστε κι εμείς ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και βιώνουμε τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αγωνίες. Είμαστε κι εμείς θύματα. Δεν βρισκόμαστε απέναντί της. Αντιθέτως αγωνιζόμαστε με σθένος για να επιζήσουμε, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αλληλεγγύη μας σε κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται και επιζητεί ένα καλύτερο αύριο στην πατρίδα μας»καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΟΕ-ΔΟΥ

katharistiresAA

Την πραγματοποίηση τρίωρης στάσης εργασίας την Τρίτη 10 Ιουνίου προαναγγέλλει η ΠΟΕ-ΔΟΥ, με παράλληλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών. Σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες επισημαίνεται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την μήνυση που κατατέθηκε κατά παντός υπευθύνου για τη μη εκτέλεση της δικαστικής απόφασης περί της επαναπρόσληψης των καθαριστριών. Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΔΟΥ σήμερα κλήθηκαν να καταθέσουν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κύριοι Χ.Νικολακόπουλος και Τρ. Αλεξιάδης για να καταθέσουν σχετικά. Στις καταθέσεις τους, όπως τονίζεται, ανέφεραν τις γραπτές εισηγήσεις υπηρεσιακών παραγόντων για την υλοποίηση της δικαστικής απόφασης-εισηγήσεις-τις οποίες η πολιτική ηγεσία δεν υλοποιεί.

 

By