Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κάλεσμα Τσίπρα για τη δημιουργία ενός μετώπου κατά του μνημονίου και του φασισμού

«Το λιμάνι του Πειραιά δεν πωλείται. Για ένα δημόσιο ανασυγκροτημένο ΟΛΠ»

tsir

Κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης να πάρει θέση στο μέτωπο της πάλης κατά του μνημονίου και του φασισμού, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, με θέμα «Το λιμάνι του Πειραιά δεν πωλείται. Για ένα δημόσιο ανασυγκροτημένο ΟΛΠ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, αλλά και στις αιματηρές επιθέσεις εναντίον μελών του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, τονίζοντας ότι κάποιοι ήθελαν τη Χρυσή Αυγή να λειτουργήσει σαν δεξαμενή για τους απογοητευμένους, με προφανή λόγο να κοντύνουν την Αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, τόνισε ότι κάποιοι τάισαν και εξέθρεψαν το τέρας που έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, φτιάχνοντας τάγματα δολοφόνων και απολαμβάνοντας την ασυλία των κατασταλτικών μηχανισμών.

Σε ό,τι αφορά στο μνημόνιο, τόνισε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά εφαρμόζει άγριες πολιτικές ρίχνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στον Καιάδα. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε κοινωνική δικαιοσύνη προκειμένου να υπάρχει ομαλότητα και ασφάλεια, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να διαλέξει το δρόμο της δημοκρατίας και της ανάπτυξης, και κάλεσε το λαό να ανατρέψει τη βαρβαρότητα του μνημονίου και να δημιουργήσει μέτωπο κατά του φασισμού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι από αυτή τη γειτονιά δεν έχει τίποτα κανείς να φοβηθεί αλλά να ελπίζει. Υπάρχουν λύσεις, υπογράμμισε, και για το λιμάνι και για τη Ζώνη, και πρότεινε τη δημιουργία ενός δημόσιου φορέα της λιμενικής και ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας, υπό την ομπρέλα του ΟΛΠ, που να μπορεί να αντέξει την ευελιξία της παγκόσμιας αγοράς και στο μεγάλο ανταγωνισμό.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, είπε ότι είναι έγκλημα και η σκέψη μόνο της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού. Νωρίτερα στην ομιλία του στη συγκέντρωση, πρότεινε τη διοργάνωση ειδικής ημερίδας για το θέμα και διαβούλευση με τις παραγωγικές τάξεις του Πειραιά και του λιμανιού. Επανέλαβε την πρόταση για ένα δημόσιο φορέα της ναυπηγικής και λιμενικής βιομηχανίας και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ιδιώτης αυτή τη στιγμή που να θέλει να επενδύσει σε υποδομές, μόνο σε αναδομές. Ενδιαφέρονται, επεσήμανε, να επενδύσουν σε φθηνές και γρήγορης απόδοσης και τόνισε ότι η λιμενική βιομηχανία σε συνδυασμό με το συνολικό μεταφορικό σύστημα της χώρας και με τις συλλογικές παραγωγικές δραστηριότητες είναι πυλώνας της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Στην εκδήλωση μίλησε ακόμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές Νίκος Συρμαλένιος και Αλέξης Μητρόπουλος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By