Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κάρα: «Ο Θεός ήθελε να συνεχίσουμε…»

Την υπόσχεση ότι οι παίκτες μας θα τα δώσουν όλα για να πάρουν την πρόκριση απέναντι στην Κόστα Ρίκα έδωσε ο Γιώργος Καραγκούνης.

karagkounis

«Το γεγονός ότι δεν έχασε ματς στον δυσκολότερο όμιλο της διοργάνωσης και παράλληλα κατόρθωσε να συγκεντρώσει εφτά βαθμούς νικώντας την Ιταλία και την Ουρουγουάη και παίρνοντας ισοπαλία από την Αγγλία, τα λέει όλα για την αξία αυτής της ομάδας», είπε ο αρχηγός μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» και πρόσθεσε:

«Σίγουρα διαθέτει καλύτερο σύνολο από την Ακτή Ελεφαντοστού ως ομάδα αλλά όχι ως πρόσωπα. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι και να την αντιμετωπίσουμε πατώντας πάλι γερά στη γη. Πρέπει να είμαστε ψυχικά πανέτοιμοι ώστε στα 90 ή και στα 120 λεπτά, αν χρειαστεί, να τα δώσουμε όλα. Το θέλουμε πολύ και θέλουμε να ξαναδώσουμε χαρά σε όλους τους Έλληνες».

Ο Κάρα αναφέρθηκε και στο ματς με την Ακτή λέγοντας: «Ο Θεός ήταν μαζί μας και ήθελε να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Σίγουρα αξίζαμε την πρόκριση και έπρεπε να την είχαμε πάρει από πιο νωρίς, αφού ήμασταν καλύτεροι. Έτσι όπως ήρθε η νίκη κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό, έκανε ακόμη πιο γλυκιά αυτή την πρόκριση. Αν είναι να παίρνουμε τέτοιες προκρίσεις, ας έρχονται στο φινάλε και με τέτοιο σασπένς. Το παιχνίδι όμως που μας κράτησε ζωντανούς ήταν αυτό με την Ιαπωνία. Εκεί κερδίσαμε αυτοπεποίθηση κι εκεί παρέμεινε ζωντανή η πρόκριση. Έχουμε μεγάλη πίστη στις δυνατότητές μας και στην ομάδα μας. Μάλλον είμαστε μια ομάδα που της αρέσουν τα δύσκολα και αναζητεί την υπέρβαση. Δεν έχουμε κάθε μέρα την ευκαιρία για να φτάσουμε στις οχτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου. Γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε».

 

By