Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κένυα: Απελευθερώθηκαν όλοι οι όμηροι από το εμπορικό κέντρο

62 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την εισβολή ένοπλων ισλαμιστών της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ στο Westgate Mall

kenya_mall_attackO υπουργός Εσωτερικών της Κένυας, μέσω twitter, ανακοίνωσε ότι όλοι οι όμηροι έχουν απελευθερωθεί και ότι οι δυνάμεις ασφαλείας ελέγχουν το εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι.

Τουλάχιστον 62 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την εισβολή ένοπλων ισλαμιστών της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ στο Westgate Mall. Σύμφωνα με τις αρχές, τρεις από τους ενόπλους έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Ο αντιπρόεδρος της χώρας επέστρεψε εσπευσμένα από τη Χάγη, όπου βρισκόταν, καθώς εκκρεμεί η δική του για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο Ουίλιαμ Ρούτο ταξίδεψε με ειδική άδεια από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Κένυα.

«Όπως αποδείξαμε η τρομοκρατία μπορεί και πρέπει να καταπολεμηθεί ανελέητα και να ηττηθεί, όπου εμφανίζεται. Συντάσσομαι με τον πρόεδρο μας και όλο το έθνος μας για να πενθήσουμε τους νεκρούς μας και να προστρέξουμε εκείνους που έμειναν πίσω, άλλα και τους τραυματίες», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κένυας.

Από την Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο για «φοβερή τραγωδία» και τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προσφέρουν κάθε δυνατή υποστήριξη στην Κένυα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By