Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κέρδη εννεαμήνου 110,5 εκατ. ευρώ για την Alpha Bank

To γ΄τρίμηνο του 2014 έκλεισε με ζημίες 156,9 εκατ. ευρώ

alpha-bank

Το εννεάμηνο του 2014 έκλεισε για την Alpha Bank με καθαρά κέρδη 110,5 εκατ. ευρώ, παρά τις ζημιές των 156,9 εκατ. ευρώ που εμφάνισε στο γ΄ τρίμηνο του χρόνου.

Στα υπόλοιπα μεγέθη του εννεαμήνου, το Καθαρό Έσοδο Τόκων ανήλθε σε 1,443 δισ. ευρώ, ενισχυμένο κατά 21,1% ετησίως, ως αποτέλεσμα της μειώσεως του κόστους καταθέσεων και του περιορισμού του κόστους χρηματοδοτήσεως από τις Κεντρικές Τράπεζες.

Τα Καθαρά Έσοδα από Προμήθειες διαμορφώθηκαν σε 295,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 9,2% ετησίως, κυρίως λόγω της αυξήσεως των προμηθειών από συναλλαγές συναλλάγματος, της ενισχύσεως των προμηθειών από χρηματιστηριακές εργασίες και εργασίες διαχειρίσεως χαρτοφυλακίου, καθώς και από τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα.

Τα Κύρια Λειτουργικά Έσοδα ανήλθαν σε 1,783 δισ. ευρώ εννεαμήνου, αυξημένα κατά 18,3% ετησίως. Το Αποτέλεσμα προ Προβλέψεων ανήλθε σε 799 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 69,3% σε ετήσια βάση.

Τα Λειτουργικά Έξοδα, εξαιρουμένων των εξόδων συγχωνεύσεως και των εκτάκτων εξόδωv, διαμορφώθηκαν σε 984,4 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 5% σε ετήσια βάση.

Ο Δείκτης Εξόδων/Εσόδων για το εννεάμηνο 2014 μειώνεται σε 55,2% έναντι 67,2% κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Οι Προβλέψεις για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου διαμορφώθηκαν σε 337 εκατ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο 2014 έναντι 348,5 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο. Οι προβλέψεις ως ποσοστό του μέσου όρου των χορηγήσεων διαμορφώθηκαν σε 216 μονάδες βάσεως, μειωμένες κατά 8 μονάδες βάσεως σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank κ. Δημήτριος Π. Μαντζούνης δήλωσε:

«Καθώς βελτιώνονται οι προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας και η χώρα επανέρχεται σε τροχιά ανακάμψεως, σημειώσαμε και πάλι μία σημαντική επίδοση όσον αφορά αφενός τη βελτίωση της οργανικής μας κερδοφορίας και αφετέρου τη μείωση του λειτουργικού κόστους. Η επιτυχής ολοκλήρωση της Συνολικής Αξιολογήσεως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης κατατάσσει την Alpha Bank πρώτη μεταξύ των ελληνικών τραπεζών ως προς την κεφαλαιακή θέση και της προσδίδει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας.

Μετά την επιτυχία του Προγράμματος Οικειοθελούς Αποχωρήσεως Προσωπικού και την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Citi, επικεντρωνόμεθα στην επίτευξη των στόχων του Σχεδίου Αναδιαρθρώσεως και στην πλήρη αποκατάσταση της λειτουργικής μας κερδοφορίας δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Τραπέζης«.

By