Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κέρκυρα: Το καταπράσινο ελληνικό νησί

Ένα εκπληκτικό αφιέρωμα του Condé Nast Traveler.

Corfu+Old+TownΤο περιοδικό χαρακτηρίζει το νησί ως παράδεισο για τους Βρετανούς, για περισσότερα από 200 χρόνια, ενώ υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει στο νησί ούτε σπιθαμή γυμνής γης. Μάλιστα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις ελιές. Σύμφωνα με το περιοδικό οι Ενετοί , το 1623, προσέφεραν στους Κερκυραίους κίνητρα προκειμένου να φυτέψουν ελιές. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μέσα σε 100 χρόνια στην Κέρκυρα να υπάρχουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια ελαιόδεντρα.

Υπάρχουν, επίσης, λεμονιές, πορτοκαλιές, βελανιδιές, φτελιές και ψηλά ιταλικά κυπαρίσσια, τα οποία δίνουν στο τοπίο μια ξεχωριστή, ποιότητα στο νησί.

Η παλιά πόλη, η οποία χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς  το 2007, είναι ένας λαβύρινθος από στενά δρομάκια στρωμένα με κυβόλιθους και γεμάτη με τουριστικά καταστήματα πώλησης λίγο πολύ των ίδιων πραγμάτων: ξύλινα παιχνίδια, σαπούνια  ελιάς, ξυλόγλυπτα και κεντημένα υφάσματα και φυσικά, λικέρ κουμ-κουατ.

Οι Βρετανοί έχουν αγαπήσει Κέρκυρα εδώ και αιώνες. Χαρακτηριστικό γεγονός αποτελεί ο Δούκας του Εδιμβούργου, που γεννήθηκε στο Μον Ρεπό, σ’ ένα αριστοκρατικό σπίτι που χτίστηκε το 1824 για το Βρετανό Ύπατο Αρμοστή, Sir Frederick Adam.

Στο περιοδικό κυριαρχεί και μια εκπληκτική σειρά από φωτογραφίες της Κέρκυρας.

[custom_gallery id=»29635″]

By