Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κίνα: «Λογοκρισία» στα ξένα ειδησεογραφικά site

Η κινεζική κυβέρνηση θέλει να εξαφανίσει τις αποκαλύψεις για τις offshore εταιρίες που ανήκουν σε ελίτ μέλη της χώρας

china

Ξένα ειδησεογραφικά site, μεταξύ των οποίων και η Guardian βρέθηκαν εκτός κινεζικού… διαδικτύου σε ένα νέο κρούσμα λογοκρισίας, όπως αποκαλύπτει το site China Digital Times και αναμεταδίδει η Guardian, που εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία. 

Το μπλοκάρισμα έρχεται αυτή τη φορά λόγω της πληθώρας αποκαλύψεων σχετικά με τις offshore εταιρείες που κατέχουν συγγενείς μελών της κυβέρνησης, ενώ η εντολή αφορά και στους χρήστες που ποστάρουν link προς αυτές τις ιστοσελίδες.

Η διαταγή , όπως δημοσιεύεται στο CDT, είναι πολύ συγκεκριμένη. «Άμεσα βρείτε και αποσύρετε τα ρεπορτάζ ξένων μέσων με τίτλο “Οι μυστικοί φορολογικοί παράδεισοι της Κίνας” καθώς και κάθε σχετικό περιεχόμενο. Όλες οι διαδραστικές πλατφόρμες πρέπει να εφαρμόσουν αυστηρό έλεγχο στους χρήστες τους. Σχετικές εικόνες και σχόλια που κατηγορούν την ηγεσία και το σύστημα διακυβέρνησης πρέπει να διαγραφούν χωρίς καμία εξαίρεση. Μπλοκάρετε όλους τους χρήστες που έχουν αρνητική επιρροή και συντονίστε έρευνες με τα σχετικά τμήματα«.

Ωστόσο, η Guardian στο δημοσίευμα της σπεύδει να διευκρινίσει πως δεν έχει διασταυρώσει ανεξάρτητα την εγκυρότητα του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, καθώς συνήθως τέτοιου είδους εντολές δίνονται προφορικά και είναι άκρως απόρρητες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By