Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κίνα: Πλεόνασμα 18,16 δισ. δολαρίων λόγω εξαγωγών

Οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν κατά  14,7%  για τον μήνα Απρίλιο.

china exportsΟι κινεζικές εξαγωγές και εισαγωγές αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Απρίλιο σε σχέση με το περασμένο έτος, καθησυχάζοντας έτσι προβληματισμούς για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, αν και παραμένουν οι αμφιβολίες για την ισχύ της πραγματικής ζήτησης και την ακρίβεια των στοιχείων.

Οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν κατά  14,7% τον Απρίλιο ενώ οι εισαγωγές κατά 16,8%, με αποτέλεσμα η χώρα να εμφανίσει πλεόνασμα 18,6 δισ. δολάρια στη διάρκεια του μήνα.

Οι αναλυτές πεείμεναν αύξηση της τάξεως του 10,3% στις εξαγωγές, και 13,9% στις εισαγωγές, καθώς και εμπορικό πλεόνασμα 15,1 δισ. δολάρια. Σε σχέση με το προηγούμενο έτος, οι εξαγωγές σημείωσαν άνοδο κατά 2,7%, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν 7,7% για το α’ τρίμηνο του 2013.

Τα στοιχεία των εξαγωγών της Κίνας τους προηγούμενους μήνες δέιχνουν ανάκαμψη της εξωτερικής ζήτησης, αν και κάποιοι αναλυτές υποπτεύονται ότι οι εξαγωγείς μπορεί να έχουν υπερεκτιμήσει τις δραστηριότητές τους για να φέρουν κεφάλαια στη χώρα και να αποφύγουν τους περιορισμούς.

(Πηγή: Reuters)

By