Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κίνα: Προειδοποίηση στις ΗΠΑ να μην γίνει η συνάντηση Ομπάμα- Δαλάι Λάμα

Το Πεκίνο κάλεσε την Ουάσιγκτον να ματαιώσει τα σχέδια να γίνει δεκτός ο Δαλάι Λάμα στον Λευκό Οίκο από τον πρόεδρο Ομπάμα

dalailama

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κίνας στην ανακοίνωση της Κάιτλιν Χάιντεν εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον εξόριστο πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα.

Το Πεκίνο κάλεσε την Ουάσιγκτον να ματαιώσει τα σχέδια να γίνει δεκτός ο Δαλάι Λάμα στον Λευκό Οίκο από τον πρόεδρο Ομπάμα, προειδοποιώντας ότι η προγραμματισμένη συνάντηση θα «βλάψει σοβαρά» τις σχέσεις και τους δεσμούς μεταξύ των δυο χωρών.

Σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, ο εκπρόσωπός του Χουά Τσινγίνγκ ανέφερε ότι η προγραμματισμένη συνάντηση του Ομπάμα με τον Δαλάι Λάμα είναι μια «καθαρή παρέμβαση» στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου ανακοινώνοντας τη συνάντηση ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τις συνεχιζόμενες εντάσεις και την επιδείνωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις περιοχές του Θιβέτ στην Κίνα.

By