Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κίνα: Τουλάχιστον 18 εργάτες καταπλακώθηκαν από τοίχο

Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα περίπου 40 εργάτες δούλευαν την ώρα του δυστυχήματος στο εργοστάσιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην παραλιακή πόλη Τσινγκντάο της επαρχίας Σαντόνγκ

20f Asia.jpg

Ο τοίχος ενός εργοστασίου στην ανατολική Κίνα κατέρρευσε λόγω της καταρρακτώδους βροχής που έπεφτε στην περιοχή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο και εργάζονταν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα περίπου 40 εργάτες δούλευαν την ώρα του δυστυχήματος στο εργοστάσιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην παραλιακή πόλη Τσινγκντάο της επαρχίας Σαντόνγκ. Εκτός από τους 18 που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια και σκοτώθηκαν, άλλοι τρεις τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε τοπικό νοσοκομείο.

Η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, έχει κακό ιστορικό όσον αφορά την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Πολύ συχνό φαινόμενο αποτελούν τα δυστυχήματα σε ανθρακωρυχεία.

Τον Ιούνιο του 2013 από πυρκαγιά σε σφαγείο στην επαρχία Τζιλίν, στα βορειοανατολικά, σκοτώθηκαν 120 εργαζόμενοι ενώ τον Νοέμβριο από έκρηξη σε αγωγό μεταφοράς πετρελαίου στο Τσινγκντάο έχασαν τη ζωή τους 62 άνθρωποι.

By