Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κίνα: Nα τηρήσει τις δεσμεύσεις του το ΔΝΤ

Περισσότερες εξουσίες για τις αναδυόμενες αγορές ζητεί η Κίνα

newego_LARGE_t_1101_54242322

Έκκληση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να τηρήσει τη δέσμευσή του για παραχώρηση στις αναδυόμενες αγορές μεγαλύτερης δύναμης στον διεθνή οργανισμό απηύθυνε σήμερα η Κίνα.

Όπως παρατηρεί το Reuters, οι δηλώσεις του εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Χονγκ Λέι, αποτελούν μια έμμεση κριτική προς τις ΗΠΑ – το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό μέλος του ΔΝΤ – όπου δεν επετεύχθη συμφωνία αυτή την εβδομάδα για αύξηση των πόρων του ΔΝΤ.

Σημειώνεται ότι η δικομματική συμφωνία για δαπάνες 1 τρισ. δολ., στην οποία κατέληξαν τα μέλη του Κογκρέσου τη Δευτέρα, αφήνει εκτός του νομοσχεδίου του αίτημα της κυβέρνησης Ομπάμα για αύξηση των πόρων του ΔΝΤ.

Οι Ρεπουμπλικανοί δεν ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις του αμερικανού προέδρου για μεταρρύθμιση των ποσοστώσεων του ΔΝΤ – όπως είχε δεσμευθεί το 2010 – μια δέσμευση που δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν δεν επικυρωθεί πρώτα από τις ΗΠΑ.
«Η μεταρρύθμιση των ποσοστώσεων του ΔΝΤ είναι μια σημαντική απόφαση για τον οργανισμό», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By