Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κίνδυνος μπλακ άουτ από τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ

«Ξεκινούν αύριο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες»

deh

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη μικρή ΔΕΗ, τα σωματεία εργαζομένων στη ΔΕΗ απειλώντας μάλιστα να βυθίσουν τη χώρα στο σκοτάδι, στην καρδιά του καλοκαιριού.

Ήδη εξήγγειλαν ότι θα προχωρήσουν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από αύριο Τετάρτη , 2 Ιουλίου, ημέρα που ξεκινά η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της βουλής.  Παράλληλα  έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο την Πέμπτη έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, στην οδό Χαλκοκονδύλη ενώ το βράδυ, ο Δήμος και φορείς της Μεγαλόπολης,  οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να  ξεκινήσουν από την Δυτική Μακεδονία με καταλήψεις στις πύλες των σταθμών παραγωγής στην Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο και την Φλώρινα.

Η κυβέρνηση διαμηνύει πως δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση το ενδεχόμενο ενός γενικού μπλακ άουτ στη χώρα και μέσω στελεχών της αφήνει να εννοηθεί πως, αν τα πράγματα φτάσουν σε οριακό σημείο, θα χρησιμοποιηθεί το «όπλο» της επιστράτευσης.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει βροντερό «παρών» στον αγώνα των εργαζόμένων και εμφανίζεται αποφασισμένος να παλέψει για τη γενίκευση των αντιδράσεων στις κυβερνητικές ρυθμίσεις.

 

By