Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

«Καίει» Δαυίδ για Κατσέλη ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το λουκέτο στην αρτοβιομηχανία

Dauid

Να μείνει ανοιχτή η NUTRIAT (Κατσέλης, Αλατίνη, Πλάζα) και να μην βρεθεί στο δρόμο κανένας από τους 500 εργαζόμενους, διατηρώντας τα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς τους, ζητούν 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλ. Τσίπρα.

Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται στο χρονικό εξαγοράς της κερδοφόρας έως το 2008 NUTRIAT από τον όμιλο Δαυίδ που ελέγχει και την Coca-Cola 3E αλλά και άλλες επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι η εταιρία «φορτώθηκε και το δάνειο που είχε πάρει ο όμιλος Δαυίδ για την εξαγορά της Κατσέλης ύψους 50.000.000 ευρώ.

«Ο κ. Δαυίδ, δηλαδή, εξαγόρασε με δική του μηδαμινή χρηματοοικονομική συμμετοχή την ΚΑΤΣΕΛΗΣ με δάνεια τα οποία φόρτωσε στη νέα εταιρεία NUTRIAT , ο δανεισμός της νέας εταιρείας έφτασε στα 120.000.000 ευρώ», επισημαίνουν και προσθέτουν ότι μια σειρά από καταστροφικές επιλογές της διοίκησης, οδήγησαν στην καταστροφή την εταιρία.

«Οι εκάστοτε διοικήσεις της εταιρείας που ορίζονταν από τον κύριο μέτοχο επέδειξαν χαρακτηριστική αδιαφορία στην υποστήριξη των λειτουργιών της εταιρείας και συντελέστηκε ένα όργιο κακοδιαχείρισης και σπατάλης, έμπειρο προσωπικό παραγκωνίστηκε και εξωθήθηκε σε αποχώρηση, κρίσιμες λειτουργίες της εταιρείας παραδόθηκαν σε εξωτερικούς συνεργάτες, με διαδικασίες αδιαφανείς, ενώ μπορούσαν να καλυφθούν ενδοεταιρικά, γιγαντώθηκε η διοίκηση με αθρόες προσλήψεις χρυσοπληρωμένων στελεχών, από θυγατρικές του Ομίλου του μεγαλομετόχου, δόθηκαν bonus για στόχους που ποτέ δεν πιάστηκαν, εκτοξεύοντας έτσι τα διοικητικά κόστη σε δυσθεώρητα ύψη, ξοδεύτηκαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ για λογισμικό ERP που δεν εγκατέστησαν ποτέ και διαλύθηκε το δίκτυο διανομής», αναφέρουν και συμπληρώνουν ότι «το σωματείο των εργαζομένων από τότε και επανειλημμένα είχε επισημάνει τις καταστροφικές επιλογές της διοίκησης».

Αποτέλεσμα, των παραπάνω, ήταν σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο ετήσιος τζίρος της εταιρείας να πέσει από 85.000.000 το 2008 στα 15.500.000 το 2012 και η εταιρεία να αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα ρευστότητας τα τελευταία 2 χρόνια.

«Στο διάστημα αυτό έγινε προσπάθεια αναδιάρθρωσης των τραπεζικών δανείων (κούρεμα της επιχείρησης) και νέας χρηματοδότησής της, οι συζητήσεις και συμφωνίες με μια ομάδα 14 τραπεζών αποδείχθηκαν εξαιρετικά χρονοβόρες», τονίζουν και καλούν την κυβέρνηση να ενημερώσει σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να μείνει ανοιχτή η εταιρία που έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα στην ελληνική και ξένη αγορά. –

(Visited 1 times, 1 visits today)
By