Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Καθαρά» τα όπλα της επίθεσης στo σπίτι του Γερμανού πρέσβη

 Tα δύο καλάσνικοφ με τα οποία άγνωστοι «γάζωσαν» το σπίτι του Β. Ντολτ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια

germanos-presvis

«Καθαρά» είναι τα δύο καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν το πρωί τα ξημερώματα στην ένοπλη επίθεση με στόχο την κατοικία του πρεσβευτή της Γερμανίας στο Χαλάνδρι.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, από τη βαλλιστική έρευνα που έγινε στους 60 κάλυκες που περισυλλέγησαν στον τόπο της επίθεσης, τα δύο πολεμικά τουφέκια που χρησιμοποιήθηκαν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Η έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για τη υπόθεση συνεχίζεται.
Έξι προσαγωγές 
Νωρίτερα, σήμερα η αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές υπόπτων. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που έχει αναλάβει την υπόθεση, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής αν έχουν σχέση με την επίθεση.

Με τον Γερμανό πρέσβη επικοινώνησε τηλεφωνικά, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ενημερώθηκε αμέσως από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, που επίσης τηλεφώνησε στον κ. Ντολτ. Την ένοπλη επίθεση  καταδίκασαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς επίσης και ο  ΣΥΡΙΖΑ,ενώ προσωπικό τηλεγράφημα απέστειλε ο πρόεδρος του κόμματος,  Αλέξης Τσίπρας. Ακόμη, την απόλυτη τους καταδίκη εξέφρασαν οι ΑΝΕΛ καθώς και η ΔΗΜΑΡ

Mε τον Βόλφγκανγκ Ντολτ επικοινώνησε επίσης τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

Υπενθυμίζεται ότι επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη είχε σημειωθεί και από τη 17 Νοέμβρη, την Κυριακή 16 Μαΐου του 1999, όπου εκτοξεύτηκε ρουκέτα που καρφώθηκε στη στέγη. Τοτε ήταν και η πρώτη φορά που βρέθηκαν ίχνη της οργάνωσης, αφού είχαν εντοπιστεί κηλίδες αίματος του χειριστή του εκτοξευτήρα.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By