Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καθηλωμένο στο Ελ. Βενιζέλος αεροσκάφος με τον ΥΠΕΞ της Συρίας

Στο αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ 134 επιβαίνουν 26 άτομα, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εξωτερικών του Άσαντ Φαϊσάλ Μοκντάντ

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Υπόθεση-θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έπειτα από προσγείωση συριακού αεροσκάφους στο οποίο κατά πληροφορίες του protothema.gr επιβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αεροσκάφος προσγειώθηκε πριν λίγη ώρα στο Ελευθέριος Βενιζέλος ζητώντας ανεφοδιασμό. Οι πιλότοι δεν είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης προηγουμένως ούτε και είχαν ενημερωθεί οι αρχές του αεροδρομίου για την επικείμενη προσγείωση του αεροσκάφους, λένε οι πρώτες πληροφορίες.

Στο αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ 134 επιβαίνουν 26 άτομα, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εξωτερικών του Άσαντ Φαϊσάλ Μοκντάντ και ο επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του συριακού υπουργείου Εξωτερικών Αχμάντ Αρνούς.

Οι 26 επιβάτες του αεροσκάφους παραμενουν μέσα στο Τουπόλεφ, ενώ οι αρχές του Ελ.Βενιζέλος αναμένουν οδηγίες από το υπουργείο Εξωτερικών και την Υπηρεσία Πολτιικής Αεροπορίας για το ανθα προχωρήσουν σε ανεφοδιασμό του αεροσκάφους.

Κατά πληροφορίες, καταλήγει το δημοσίευμα, οι Σύροι διπλωμάτες έχουν προορισμό τη Γενεύη της Ελβετίας όπου αύριο διεξάγεται η διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη με σκοπό την ειρήνευση και τον τερματισμό του εμφυλίου στη Συρία.

Εν τω μεταξύ και τηλεοπτικά δίκτυα στην Συρία, αναφέρονται στην υπόθεση, μεταδίδοντας ότι, «η Ελλάδα αρνήθηκε να εφοδιάσει με καύσιμα αεροσκάφος με προορισμό την Γενεύη που μεταφέρει Σύρους διπλωμάτες».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By