Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καθησυχαστικός για το θέμα με το γάλα ο Χατζηδάκης

«Δεν μπορώ να φανταστώ πως δε θα ψηφίσουμε φθηνό γάλα και φθηνά είδη πρώτης ανάγκης» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης

xatzidakisA

Την αισιοδοξία του για θετική έκβαση στο ζήτημα με τις αλλαγές για το γάλα εξέφρασε το απόγευμα της Τετάρτης ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως οι ρυθμίσεις που προωθούνται στο πλαίσιο της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ είναι ρυθμίσεις που θα λειτουργήσουν προς όφελος των καταναλωτών.

«Γι΄ αυτό είμαι και βέβαιος ότι όταν οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας διαβάσουν στις λεπτομέρειές τους αυτές τις ρυθμίσεις, θα τις στηρίξουν» είπε.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ψηφίσουμε στη Βουλή των Ελλήνων να έχουμε στην πατρίδα μας ακριβό γάλα, ακριβά φάρμακα, ακριβά είδη πρώτης ανάγκης» υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

Πρόσθεσε δε ότι οι  ρυθμίσεις αυτές είναι για τους πολλούς ανυπεράσπιστους καταναλωτές, και τόνισε ότι πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν εδώ και δεκαετίες.

«Η κυβέρνηση τις προχωρεί και είμαι βέβαιος ότι πολιτικά θα τις πιστωθεί» κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Έντονη η μουρμούρα στο εσωτερικό της κυβέρνησης

Παρά το κλίμα αισιοδοξίας που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση, είναι δεδομένο ότι θέμα του γάλακτος έχει προκαλέσει έντονες διαφωνίες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τις «πράσινες» αντιρρήσεις να είναι αυτές που εκφράζονται πιο έντονα.

Ωστόσο, και από την πλευρά της ΝΔ, στελέχη έχουν αφήσει να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν είναι και τόσο πολύ πρόθυμοι στο να υπερψηφίσουν τις ρυθμίσεις του ΥΠΑΝ, σκεπτόμενοι και τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε η συγκεκριμένη κίνηση στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Θυμίζουμε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο αναμένεται να φτάσει στη Βουλή την ερχόμενη Παρασκευή, με στόχο να πάει προς ψήφιση στην Ολομέλεια την Κυριακή.

 

By