Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Και ανήλικοι εργάτες στα κτήματα φράουλας στη Μανωλάδα

Κλιμάκιο της Διεθνούς Αμνηστίας επισκέφθηκε τους αυτοσχέδιους καταυλισμούς.

protest #manolada 02Δεκατετράχρονα παιδιά, εργάτες στα κτήματα φράουλας στη Νέα Μανολάδα Ηλείας, εντόπισε κλιμάκιο της Διεθνούς Αμνηστίας στη διάρκεια επίσκεψης-αυτοψίας που έκανε χθες στην περιοχή, με αφορμή τα τελευταία αιματηρά γεγονότα σε βάρος των αλλοδαπών εργατών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, η Λία Γώγου, μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας,, η οποία μαζί με τη Σοφία Κυρίτση και το φωτογράφο Μαξίμ Γκαλίντ, επισκέφθηκαν τους αυτοσχέδιους καταυλισμούς της ντροπής δίπλα από τις καλλιέργειες φράουλας.

«Βρήκαμε 26χρονο εργάτη από το Μπανγκλαντές που είχε στα πόδια του τραύματα από τους πυροβολισμούς, να μαζεύει χόρτα δίπλα από τον αυτοσχέδιο καταυλισμό για να τα φάει, καθώς ο ίδιος όπως και οι συμπατριώτες του βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Αυτό που είδαμε εκεί ήταν εικόνες εξαθλίωσης. Μέσα σε μικρές αυτοσχέδιες καλύβες μένουν σε κάποιες περιπτώσεις και είκοσι άτομα μαζί, πληρώνοντας στον ιδιοκτήτη του χωραφιού 20 ευρώ το άτομο κάθε μήνα για τη διαμονή τους. Η κατάσταση είναι τραγική» ανέφερε η κ. Γώγου και κάλεσε τις αρμόδιες αρχές και την ελληνική Πολιτεία να προστατεύσει τους εναπομείναντες εργάτες από το Μπανγκλαντές, τα θύματα της αιματηρής επίθεσης, που γυρίζουν από τα νοσοκομεία στον καταυλισμό τους.

By