Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Και η Forthnet θέλει τον Γερμανό της…

Το Ολλανδικό συνταξιοδοτικό ταμείο έφυγε, ο όμιλος του Π. Γερμανού φαίνεται ότι επιστρέφει για τα καλά στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών.

Του Νίκου Φιλιππίδη

forthnetΗ χτεσινή μεταβίβαση του 25,73% της Forthnet από την ολλανδική Delta Lloyd N.V. σε άγνωστο επενδυτή έδωσε λαβή στην αγορά για να οργιάσουν οι φήμες περί εισόδου του επιχειρηματία Π. Γερμανού στην εταιρεία. Πληροφορίες οι οποίες για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται, οι οποίες ωστόσο εάν ισχύουν θα αφορούν μια εξαιρετικά σημαντική επιχειρηματική κίνηση  στην ευρύτερη αγορά των τηλεπικοινωνιών, δεδομένου ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο όνομα στο χώρο την τελευταία 20ετία στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι ο Π. Γερμανός πούλησε την αλυσίδα Γερμανός στην Cosmote έναντι 1,3 δισ. ευρώ πριν από μερικά χρόνια, ενώ εκτοτε έχει δραστηριοποιηθεί στον χώρο των τηλεπικοινωνιών στην Πολωνία μέσω της εταιρείας Play.  Υπενθυμίζεται πως μέσω του ΧΑ διακινήθηκε πακέτο συνολικής αξίας 3.333.073 μετοχών της Forthnet. Πρόκειται για το 25,73% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

To πακέτο στη Forthnet πραγματοποιήθηκε στην τιμή των 1,10 ευρώ ανά μετοχή, που σημαίνει ότι έγινε με premium περί το 100% σε σχέση με το μέσο όρο των τελευταίων 90 ημερών, και σημαντικά υψηλότερα από την τρέχουσα τιμή στο ταμπλό του Χ.Α. Η συνολική αξία του πακέτου έφτασε στα 3.666.380 ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By