Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Και θέλει και μπορεί ο Παναθηναϊκός να περάσει τους Βέλγους…

Αναζητά τη νίκη ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο και είναι το μεγάλο φαβορί, κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης, μετά το 0-0 του Βελγίου. Οι πράσινοι, με τον κόσμο στο πλευρό τους και θέλουν και μπορούν να περάσουν στην επόμενη φάση των πλέϊ οφς…

1112031485512

Στο γήπεδο της Λεωφόρου που υποδέχεται ευρωπαϊκή αναμέτρηση μετά από εξήμισι χρόνια, ο Παναθηναϊκός δείχνει έτοιμος να προσπεράσει το βελγικό εμπόδιο (σέντρα στις 21:00, τηλεοπτική μετάδοση από τον otesport1, διαιτητής ο 29χρονος Μάϊκλ Όλιβερ) εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του τουλάχιστον στους ομίλους του Europa League.

«Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και εάν παίξουμε όπως ξέρουμε δεν θα έχουμε πρόβλημα», δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου με τον 41χρονο τεχνικό να πονοκεφαλιάζει με τον Τάσο Λαγό, ο οποίος αποχώρησε από την προπόνηση της Δευτέρας λόγω διάτασης στον πλάγιο κοιλιακό. Πάντως, ο νεαρός χαφ του τριφυλλιού δεν θέλει να χάσει με τίποτα τη ρεβάνς και θα κάνει ένεση προκειμένου να είναι ετοιμοπόλεμος.

Πιθανή ενδεκάδα: Κοτσόλης, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Λαγός ή Πράνιτς, Ζέκα, Πέτριτς, Μπεργκ, Καρέλης.

Τελευταία φορά που η Λεωφόρος άνοιξε τις θύρες της για ευρωπαϊκό ματς ήταν στις 22 Φεβρουαρίου 2008 όταν οι πράσινοι είχαν υποδεχτεί την Ρέιντζερς για το Κύπελλο UEFA . Μετά από το 0-0 στη Σκωτία, η Ρέιντζερς απέδρασε από την Αθήνα με ισοπαλία 1-1, σε ένα παιχνίδι όπου ο Παναθηναϊκός έχανε τις ευκαιρίες τη μία μετά την άλλη (σκόραρε μόνο μια φορά, με τον Γκούμα) για να δεχθεί την ισοφάριση προς το τέλος από τους υπομονετικούς Σκωτζέζους (που κατάφεραν, μάλιστα, να φθάσουν μέχρι τον τελικό!).

«Πονηρό» το 0-0…

Ασφαλώς και θα συμφωνήσει κανείς με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού που χαρακτήρισε πονηρό το 0-0. Το… διδάσκει άλλωστε και η ιστορία:

Από τις πέντε προηγούμενες προσπάθειες πρόκρισης μετά από εκτός έδρας 0-0, μόνο οι δύο στέφθηκαν με επιτυχία -αλλά αυτό συνέβη στο Ολυμπιακό Στάδιο.

-1965, Λεωφόρος: Παναθηναϊκός-Φερεντσβάρος 1-3

-1984, ΟΑΚΑ: Παναθηναϊκός-Φέγενορντ 2-1

-1996, ΟΑΚΑ: Παναθηναϊκός-Λέγκια 3-0

-2004, ΟΑΚΑ: Παναθηναϊκός-Οσέρ 0-1

-2008, Λεωφόρος: Παναθηναϊκός-Ρέϊντζερς 1-1.

Να όμως και κάτι -απόλυτα- υπέρ του Παναθηναϊκού: σε τρία ματς με βελγικές ομάδες στη Λεωφόρο, ο ΠΑΟ μετρά ισάριθμες νίκες. Την Ντάριγκ στο μακρινό 1968 (2-0), τη Μπρύζ το 1977 (1-0) και την Άντερλεχτ το 2003 (3-0)…

By