Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Και ο Κάμερον απειλεί με κυρώσεις τη Ρωσία

Πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση ταξιδιών σκέφτεται το Λονδίνο

PutinCameron

Εν μέσω αύξησης των διαφωνιών και των αντεγκλήσεων μεταξύ Δύσης και Ρωσίας για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και ειδικότερα στην περιοχή της Κριμαίας, θέση κατά του Κρεμλίνου πήρε και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

Όπως είπε εκπρόσωποι δυτικών δυνάμεων πρόκειται να συναντηθούν στο Λονδίνο την Τρίτη για να καταρτίσουν έναν κατάλογο των Ρώσων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων οι οποίοι θα υποστούν αυτές τις οικονομικές και ταξιδιωτικές κυρώσεις.

«Είμαστε σε στενή συνεργασία με τους αμερικανούς, τους ευρωπαίους και άλλους διεθνείς εταίρους μας, για να προετοιμάσουμε αυτόν τον κατάλογο με τα ονόματα και τις κυρώσεις (. . .). θα είναι το κυρίαρχο θέμα της συνάντησης εδώ στο Λονδίνο αύριο με τους διεθνείς εταίρους μας» τόνισε ο Κάμερον μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Οι πιθανές κυρώσεις κατά προσώπων αφορούν το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και την απαγόρευση ταξιδιών.

Εάν η Ρωσία προχωρήσει σε «επιπλέον απαράδεκτα βήματα» αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε να εφαρμόσει κυρώσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων της οικονομίας, συμπλήρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By