Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Και το Ισραήλ συνεισφέρει για τον εντοπισμό των μαθητριών στη Νιγηρία

Συνεχίζονται οι εξελίξεις ύστερα από την απαγωγή των κοριτσιών από την Μπόκο Χαράμ

netaniaxou

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πρότεινε τη Δευτέρα στην Νιγηρία τη βοήθεια της χώρας του για να βρεθούν οι περισσότερες από 200 μαθήτριες που απήχθησαν και κρατούνται όμηροι από τα μέσα Απριλίου από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Ο Νετανιάχου, ο οποίος πραγματοποιεί τη Δευτέρα επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία, διατύπωσε την πρόταση αυτή σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν. «Το Ισραήλ δηλώνει συγκλονισμένο από το έγκλημα αυτό κατά των κοριτσιών. Προτιθέμεθα να βοηθήσουμε στον εντοπισμό των κοριτσιών και στην καταπολέμηση της βάρβαρης τρομοκρατίας που σας πλήττει», σημείωσε.

Ωστόσο στην ανακοίνωση αυτή δεν υπάρχουν περαιτέρω διευκρινίσεις όσον αφορά στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να βοηθήσει το Ισραήλ. Βρετανοί, Αμερικανοί και Γάλλοι ειδικοί έχουν ήδη φτάσει στην Νιγηρία για να βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό των κοριτσιών που έχουν απαχθεί. Η Κίνα έχει προτείνει επίσης την ανταλλαγή των πληροφοριών που συλλέγουν οι υπηρεσίες πληροφοριών της και οι δορυφόροι της. Το Ισραήλ έχει αμυντικές σχέσεις με την Νιγηρία και την έχει εφοδιάσει στο παρελθόν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρακολούθησης.

By